sreda, novembar 22, 2017

 

USKORO NOVA DIGITALNA KNJIGA DUŠANA MARINOVIĆA

Lepe slike iz Amerike

NASLOVNA LEPE SLIKE IZ AMERIKE za Net

Pregledavši u miru više od 2.600 fotografija i svoje kratke beleške koje sam vredno pravio tokom aprila u Americi, sa puta dugog više od 3.500 kilometara po Arizoni, Nevadi i Kaliforniji, ovih dana sam rešio i počeo da pišem svoju novu knjigu. 

Naslov mi se sam nametnuo a da li je pravi pokazaće vreme... ali i oni koji budu listali, gledali i pomalo čitali ovu veliku zbirku lepih slika i usput zabaleženih detalja, opaski, poređenja, razgovora, čuđenja, misli, komentara... Biće to, što kažu kolege Amerikanci - full story. Naravno, cela priča ali iz mog ugla.

U ovom trenutku, osim velikog izazova u koji sam "uleteo" sâm svojom voljom, ništa drugo pouzdano ne znam; ni koliko će velika biti ova knjiga, ni koliko će imati strana, fotki... Jedino što znam jeste to da ne smem da izneverim ni vaša ni svoja očekivanja... Jer, shvatio sam, bila bi prava šteta da ova moja poseta Americi i ono što sam saznao o njoj ne ostane negde zabeležano...

Zato ovo i pišem...

Dušan Marinović

urednik Nature Online

........

P. S. Postovi koje sam na ovu temu, u međuvremenu, delio na svom Fejsbuk profilu, poslednjih mesec dana, samo su mali deo onoga što sam svojim Nikonom i perom zabeležio aprila ove godine u Arizoni, Nevadi i Kaliformiji. No, bez obzira na knjigu koju sada pišem, objavljivaću i dalje svoje kratke i ilustrovane postove na FB-u pa neka i oni budu inspiracija za ovu buduću i pomalo nesvakidašnju knjigu mojih reportaža nastalih potpuno spontano u Americi.

Hvala svima koji su u velikom broju lajkovali ove moje postove na Fejsu.

Natura Online (2.6.2017)

 

 

 

dule rtv stara pazovaNaš urednik Dušan Marinović u radio-emisiji "Maksimalni nivo" RTV Stara Pazova govori o svojim knjigama. Voditelj Branko Petrović, 7.11.2014. Emisiju preuzmite ovde.

dule 1Dušan Marinović u radio-emisiji “Leksikon” Beograda 202, govori o novinarstvu nekad i danas. Voditeljka Ružica Zorkić Radičević, 14.4.2013. Emisiju preuzmite ovde.

Anketa 1

Da li smo izgubili pravog šarplaninca?

Anketa 2

Volim da čitam dobre knjige u...
page counter