VOĆE, POVRĆE I ZDRAVLJE

Biljni doktori



Već samim svojim prisustvom biljke teraju na bekstvo
 veliki broj bolesti iz našeg organizma. Zato ne bi bilo loše da pročitate koje voće i povrće treba da uzimate ukoliko vas nervira jedna od tridesetak dole navedenih boljki…

Napisao pošteni farmaceut / Prosledio Naturi Miki

MOKRAĆNA KISELINA podvija rep čim vidI luk ili grožđe.


BELANČEVINE beže pred boranijom.

ANEMIJA odmah pocrveni čim vidi šargarepu, grožđe, spanać, cveklu,
 potočarku, kupus, kajsije, jabuke i šljive.


LOŠA CIRKULACIJA I ARTERIOSKLEROZA se plaše od limuna, peršuna, belog
luka, paradajza i praziluka.


ARTRITIS I REUMATIZAM "polažu oružje" kad ugledaju limun, jagode, 
kupine, grožđe, ribizle, jabuke, kruške, paradajz, praziluk, boraniju,
crni luk i celer.

ASTMA se onesvešćuje u dodiru sa narom.

KAMEN U ŽUČI I KAMEN U BUBREGU se raspadaju pod udarom maslačka, 
paradajza, bele repe, praziluka, grožđa, jabuka i krušaka.

CELULIT se topi od limuna.

OPADANJE KOSE se zaustavlja odmah ako jedete potočarku.

HOLESTEROL beži čim mu se približe artičoke i maslačak.

UMORNO SRCE će ojačati ako često jedete celer, grožđe, nar i luk.

GRČEVI se proređuju, NERVNE KRIZE umiruju, a NESANICA se
 uspavljuje salatom, mandarinama i kruškama.

ZATVOR kapitulira pred maslinovim uljem, prazilukom, šljivama, 
trešnjama, dudinjama, grožđem i kruškama.


DEKALCIFIKACIJA I DEMINERALIZACIJA drhte kao prut kad šargarepa, 
praziluk, bela repa, kupus, cvekla, bademi, spanać, grožđe, jabuke,
jagode i trešnje otvore vrata.

DIJABETES (ŠEĆER U KRVI) beži pred crnim lukom, artičokama, cveklom,
 maslinovim uljem, maslinama, lešnikom i bademima.


DIJAREJE (PROLIVI) prestaju ako jedete šargarepu, limun, ribizle, 
borovnice, nar i kajsije.


BRADAVICE I ŽULJEVI razmekšavaju se od belog luka.


EDEMI (OTOCI) se resorbuju, a ZADRŽAVANJE VODE isparava kad luk,
 kruška, dinja, jabuke, trešnje, breskve, komorač, potočarka i plavi
paradajz uđu u organizam.

ČIREVI U STOMAKU I STOMAČNE KISELINE se smiruju u prisustvu 
šargarepe, kupusa, limina, grožđa, paradajza i ananasa.

PREKANCEROZNA I KANCEROZNA STANJA pozivaju u pomoć beli luk i crvenu 
cveklu.

BOLESTI JETRE I NADUTOST JETRE se smiruju u prisustvu maslačka, 
špargle, šargarepe, šikoreje, celera, artičoke, maslina, rotkvica,
maslinovog ulja i grejpfruta.

BOLESTI I POREMEĆENOST ŽLEZDA traže u lečenju celer, beli luk, 
trešnje, kruške i jagode.

BOLOVI GRLA puše lulu pomirenja sa dudinjama, ribizlama, belim lukom,
 majčinom dušicom i algama.

HEMOROIDI postaju savim mali ako jedete dinje i grožđe.

HERPES ublažuju jabuke.

VISOKI PRITISAK opada pred belim lukom, peršunom, limunom, ribizlama 
i kruškama.

LOŠE VARENJE I INFEKCIJE CREVA prestaju ako jedete borovnice, salatu, 
limun, jabuke i paradajz.

NERVNE DEPRESIJE I BOLESTI NERAVA će pokleknuti pred pomorandžama, 
cveklom, graškom, belom repom, crnim lukom, šparglom, bademima,
 šljivama, urmama i drugim suvim voćem.

GOJAZNOST se topi kad jedete praziluk.

BOLESTI PANKREASA ne mogu da se odupru napadu plavog paradajza.

BOLESTI KOŽE menjaju boju sa artičokama, limunom, krastavcem,
 celerom, šparglom i rotkvicama.

BOLESTI BUBREGA ne mogu da se odupru grožđu, jabukama, dinji, celeru 
(korenu i listu), maslačku, šikoreji i kozjoj bradi.

UREA gubi svoju hladnokrvnost kad stignu artičoke, paradajz, grožđe i
 borovnice.

BOLESTI DISAJNIH ORGANA I PLUĆA gube svoj dah kada im se približe 
rotkvice, beli luk, bela repa i potočarka.

PROSTATIS I BOLESTI MOKRAĆNIH PUTEVA proganjaju rotkvice, orasi,
 potočarka, crni luk i borovnica.

Probajte…

Natura Online (15.1.2013)