logo

Uključite zvučnike

 

Google translate

Poslednje objavljeno


Home Recepti
Recepti


PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 7
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Dušan Marinović   
utorak, 20 novembar 2012 17:36

 

RECEPTI

Rizoto na mornarski način

moj-rizoto

Često pravim ovaj rizoto. Zašto? Pre svega jer ga moja žena obožava a i zato što se lako i brzo pravi, ne košta mnogo i - veoma je izdašno jelo. Dakle, kako da napravimo ovaj italijanski specijalitet na srpski način?

Piše Dušan Marinović

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 9
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Vladimir Janjić, dipl. ing   
ponedeljak, 09 novembar 2009 01:13

 

RECEPTI

Tri načina da spremite odličan kačamak

kacamak-na-starinski-nacin

Prva varijnata je da napravite palentu, a druga da svoj kačamak skuvate od žutog kukuruznog brašna. A treća?...

Piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Natura   
subota, 07 novembar 2009 23:48

 

A SAD MALO BEZ MESA...

Recepti vegetarijanske kuhinje (3)

Kao što je poznato, soja je česta u ovoj vrsti kuhinje. Kako da napravite paštete, mleko i sir od soje, ćufte od krompira i spanaća, paprikaš od soje i plavog patlidžana ali i punjene paprike? Recepti su niže...

Natura

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Natura Online   
petak, 30 oktobar 2009 22:43

 

A SAD MALO BEZ MESA...

Recepti vegetarijanske kuhinje (2)

Ovog puta govorićemo o tome kako da spremite zapečene punjene paprike sa sirom, pasulj bez mesa, tirolski krompir i musaku od karfiola. Ne znamo da li ste imali priliku da probate spanać sa pirinčem? Ako niste - niže je recept i za to vegetarijansko jelo...

Natura Online

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Natura Online   
petak, 30 oktobar 2009 11:18

 

A SAD MALO BEZ MESA...

Recepti vegetarijanske kuhinje

U nekoliko nastavaka, za one koji ne jedu meso, pokušaćemo da damo ideju šta spremiti za doručak, ručak ili večeru. Svaki vaš doprinos ovoj temi je, naravno, dobrodošao. Zato očekujemo da nam pošaljete vaše recepte, savete, vaše male kulinarske tajne... Za početak nudimo vam ideje za čorbu, pitu od povrća, kašu od žita, voćni doručak, kašu od ražanih, ovsenih i drugih pahuljica...

Natura Online

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 3
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
sreda, 15 jul 2009 15:07


RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Prepelice sa gljivama

prepelica-sa-gljivama

Ukoliko su gljive suve, namočite ih u malo mlake vode. Očišćenim prepelicama izvadite iznutricu, operite ih, osušite i pobrašnjavite. Naseckajte luk sa pančetom, šargarepom, celerom i lovorovim listom, meša­vinu stavite u posudu i lagano prepržite na maslacu, zatim dodajte prepelice...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Žika Antić, novinar i lovac   
subota, 27 jun 2009 17:19

 

LOVAČKA KUHINJA

Napravite svoju salamuru (pac) za divljač

meso-divljaci-u-pacu

Meso divljači stavlja se u salamuru ili pac iz dva razloga: da postane mekše i da mu se da poseban ukus. Meso u salamuri, znaju to dobro lovci, treba da ogrezne, a zatim da se pritisne nekim teškirn pred­metom. Salamura se može upotrebljavati i nekuvana, mada se pre­poručuje - kuvana. Ali, kako da napravite salumuru? I kako je primeniti, na primer, na recept za špikovani but od divlje svinje?...

Piše Žika Antić, novinar i lovac

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Raka Marković, Srebrno jezero   
četvrtak, 11 jun 2009 00:24

 

SPECIJALITETI DUNAVSKIH ALASA

Medaljoni od smuđa

Ribu očistiti, odrati kožu i iseći na kaiševe što tanje, širine četiri do pet i dužine od 12 do 15 centimetara...

Piše Raka Marković, Srebrno jezero

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
nedelja, 07 jun 2009 17:58

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Čorba od pernate divljači

lov-corba-od-pernate-divljaci

Za ovu čorbu se koriste starije ptice ili one ružno prostreljene koje ne mogu da se peku. Sasvim dobro će za nju ići fazan, divlja patka pa i divlja guska...

Glas javnosti

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
petak, 29 maj 2009 10:17

 

RECEPTI

Pohovani šaran

pohovani-saran

Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite začinom od povrća. Odreske uvaljajte u brašno i razmućena jaja, a zatim u prezle. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrejanom ulju oko pet minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
petak, 29 maj 2009 09:32

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Lovački makaroni

lovacki-makaroni

Reč je o specijalitetu goranske kuhinje u kojoj su lovački makaroni glavno jelo. Kako se sprema? Najpre, dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
nedelja, 24 maj 2009 16:45

 

RIBLJI SPECIJALITETI

Šaran u belom vinu

saran-sa-belim-vinom

Očišćenog šarana osušiti, staviti u posudu za dinstanje, posoliti i pobiberiti. U sud naliti dva do tri decilitra belog vina i sačekati nekoliko minuta da riba ogrezne. Potom dodati puter ili ulje, nekoliko kolutova limuna, poklopiti i staviti šerpu na jaku vatru...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 3
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
nedelja, 24 maj 2009 16:17

 

RIBLJI SPECIJALITETI

Dunavski riblji paprikaš

dunavski-riblji-paprikas

Ribu očistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade. Luk narezati na kolutiće. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
nedelja, 26 april 2009 10:35

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Prepelice u belom grožđu

prepelice-u-belom-grozdju

Prepelice operite spolja i iznutra, posolite, pobiberite i natrljajte ruzmarinom i majčinom dušicom. U masivnoj posudi zagrejte ulje i dodajte sitno izrezanu pančetu. Lagano prodinstajte i zatim u posudu stavite prepelice...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
nedelja, 19 april 2009 09:52

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE 

Zec u belom vinu

lov_zec_u-belom-vinu

Zeca koji je prethodno odran i uređen odležao, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
ponedeljak, 13 april 2009 22:09

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Srnetina na lovački način

srnetina_recept

Srneće meso narežite na veće kocke i zalijte mešavinom sirćeta i vode. Dodajte malo belog luka i ostavite da marinira nekoliko sati ili preko noći, mada je najbolje za ovo, kao i druga jela od divljači, napraviti pravi lovački pac...

Glas javnosti

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
nedelja, 12 april 2009 14:08

 

RECEPTI

Oslić sa sosom od paradajza

oslic-sa-sosom-od-paradajza

Odledimo i osušimo oslića, iseckamo beli i crni luk što sitnije pa ga popržimo na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo usitnjeni paradajz i jednu kašičicu šećera, posolimo i nastavimo kuvanje oko pola sata...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
nedelja, 12 april 2009 13:37

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Gulaš od veprovine za šest  osoba

gulas-od-veprovine_1

Za marinadu očistite i vrlo sitno naseckajte dve glavice crnog i čen belog luka, a dve šargarepe narendajte. Pomešajte, posolite i pobiberite. Veprovinu narežite na kocke oko pet centimetara, začinite pripremljenom smesom, te zalijte vinom i maslinovim uljem...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 3
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
sreda, 25 mart 2009 15:40

 

RIBLJI SPECIJALITETI


Brodet od ribe

brodet-od-ribe 

Za ovaj brodet potrebno je prethodno pripremiti sos, kilogram ribe, paradajz, maslinovo ulje, tri decilitra belog vina i, naravno, uobičajenih začina...

 
PDF El. pošta
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 
Recepti - Recepti
Napisao Glas javnosti   
sreda, 25 mart 2009 15:10


LOVAČKA KUHINJA

Fazan za dvoje

fazan-za-dvoje_1

Fazana posolimo i pobiberimo, te ga iznutra zalijemo konjakom. Na prsni deo poređamo režnjeve slanine i pričvrstimo čačkalicom...

 


Powered by JoomlaGadgets

Baner
eKnjiga Dresura pasa
Baner
eKnjiga Labrador Retriver
Baner
Baner
eKnjiga Ishrana pasa
Baner
Dog Guard Team
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Najtužniji video klip na svetu...
Baner
Haski koji govori! Pogledajte...

Posete Naturi

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas643
mod_vvisit_counterJuče1255
mod_vvisit_counterOve nedelje4334
mod_vvisit_counterPoslednje nedelje11029
mod_vvisit_counterOvog meseca35260
mod_vvisit_counterPoslednjeg meseca83329
mod_vvisit_counterUkupno715001

We have: 9 guests, 1 bots online
Your IP: 174.129.80.166
 , 
Danas je 23.04.2014.
Posete Naturi od 16.1.2009.
Visitors Counter

Od 16.1.2009. godine

Članovi : 718
Sadržaj : 1068
Broj pregleda članka : 3032379
Baner

Brza anketa

Glasam za...
 

Pokreće Joomla!. Designed by: Joomla Theme, SiteGround hosting. Valid XHTML and CSS.

Copyright © 2009-2014 Natura Online. Sva prava zadržana.
Webmaster Dušan Marinović, Beograd, Republika Srbija. Skype: dusan_marinovic. www.top-web-design.info