sreda, novembar 25, 2020

 

DOBRE VESTI IZ BEOGRADA

Agrobiznis magazin od juna i u Republici Srpskoj

Agrobiznis 64  Agrobiznis RS

Nakon više od pet godina uspešnih novinarskih priča i stručnih članaka,  Agrobiznis magazin nastavlja svoj razvoj. Od sada će poznati beogradski štampani magazin biti dostupan poljoprivrednicima i svima zainteresovanima koji vole selo, hranu, tradiciju i prirodu i to u Republici Srpskoj, već od ovog junskog izdanja, a u Crnoj Gori od jula meseca. 

Piše dipl. inž. Svetlana Kovačević, urednik

U najnovijem broju Agrobiznis magazina možete pročitati kako žive poljoprivrednici u Republici Srpskoj, koje su karakteristike poljoprivrede ove nama susedne i bratske zemlje kao i druge zanimljivosti i članke.

Zanimljivo je pročitati i tekst o tome šta su uradili arapski investitori do sada u Srbiji.

Koliko smo uvezli mleka i mlečnih proizvoda u Srbiju, od početka godine do sada?  Informacije koje donosi Agrobiznis magazin nisu nimalo lepe: samo iz Evropske unije, od početka godine do sada, uvezli smo, u Srbiju, mleka i mlečnih proizvoda u vrednosti od 14,5 miliona evra. Kako će to uticati na razvoj srpske poljoprivrede, ali i poljoprivrede Republike Srpske i Crne Gore,  gde se takođe suočavaju sa sličnim situacijama - ostaje da se vidi.

U narednom periodu, kada ćemo, nadamo se, znati i ko je novi srpski ministar poljoprivrede, razgovaraćemo više i o ovoj temi. Prema nezvaničnim informacijama, do kojih se moglo doći ovih dana, najozbiljniji kandidat za tu funkciju je gradonačelnik Sremske Mitrovice, gospodin Nedimović. Videćemo uskoro da li će se ove informacije potvrditi kao tačne. Ono što, takođe, kruži kao informacija ovih dana jeste to da će bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević biti ministar privrede. 

Bilo kako bilo, nama ostaje da se nadamo boljim danima za poljoprivredu, ali i da marljivo radimo poput vrednih poljoprivrednika. Agrobiznis magazin će, u narednim izdanjima, kao uostalom i do sada, donositi korisne savete i iskustva sada već i sa šireg područja, odnosno, kako neki vole da kažu, sa Balkana i Jugoistočne Evrope, a posebno iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore gde, od sada, možete da nađete Magazin i pročitate ga.

Bilo gde da se nalazite u svetu uvek možete pročitati naša izdanja i na našoj internet adresi.

Kontakt: +381(0)11 40 52 117 i +381(0)60 07 123 50

........

Natur Online (17.6.2016)