OD 14. SEPTEMBRA DO 6. OKTOBRA U ORGANIZACIJI AGROBIZNIS MAGAZINA NA VOŽDOVCU

Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa 

KURS FLAJER Agrobiznis Magazin 2 

Agrobiznis magazin, u saradnji sa Naturom Online, organizuje od 14. septembra do 6. oktobra, na Voždovcu, na predivnom travnatom i obezbeđenom prostoru OŠ "Branislav Nušić" (Zaplanjska 45), KURS SOCIJALIZACIJE I POSLUŠNOSTI PASA u trajanju od ukupno 24 časa. Tokom mesec dana intenzivnog kursa (subotom i nedeljom od 10.00 do 12.30 h) radiće se na konkretnoj i praktičnoj pripremi i obuci vlasnika i njihovih pasa, bez obzira na rasu, pol i starost, kako bi ovladali osnovnim komandama poslušnosti, neophodnim i za uspešno polaganje Ispita socijalizacije pasa. Kursu mogu prisustvovati svi mešanci i rasni psi a za polaznike je obezbeđena besplatna stručno-popularna literatura. Moderator i instruktor kursa je Dušan Marinović, kinolog, dobar poznavalac psihologije i ponašanja pasa i autor poznate knjige "Dresura pasa - Pitanja i Odgovori". Za prijave i dodatne informacije pozvati +38163254738 (i viber broj). Naredni kursevi predviđeni su za novembar 2019, a na proleće sledeće godine, tokom marta-aprila meseca. Za učenike OŠ "Branislav Nušić" i njihove roditelje pripremili smo posebne pogodnosti... Broj mesta je ograničen. Radujemo se zajedničkom druženju i radu sa našim psima. Dobrodošli!

Natura Online / Foto Goran Đaković i Goran Šarenac

Kako nam je rekao Goran Đaković, glavni i odgovorni urednik časopisa Agrobiznis magazin, koji je organizator ovog kursa, predviđeno je da se časovi kursa održavaju subotom i nedeljom (10.00-12.30) i da će se, uz ostalo, velika pažnja posvetiti poslušnosti pasa i osnovnom kućnom vaspitanju ljubimaca.

- Pas neće da Vas sluša?... Neće da se vrati kada ga pozovete? Nije u prijateljskim odnosima sa drugim psima? Agresivan je ili strašno plašljiv? I napolju jede šta stigne? Stalno laje i smeta komšijama? Penje se po vašem krevetu i fotelji? Zna da bude, nekada, nemoguć?... Na sva ta i mnoga druga pitanja imamo stručne i praktične odgovore pa ćemo na Kursu i te kako i o ovome razgovarati i raditi sa polaznicima jer znamo da bez osnovnog kućnog vaspitanja nema ni druge uspešne obuke pasa - kaže Đaković i poziva vlasnike da se na vreme prijave na Kurs.

Kurs B  Kurs C

Moderator i instruktor kursa Dušan Marinović, dugogodišnji kinolog, veliki ljubitelj i poznavalac pasa, autor poznate digitalne knjige "Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" i višegodišnji urednik stalne rubrike "Kućni ljubimci" u Agrobiznis magazinu, o Planu i programu Kursa socijalizacije i poslušnosti pasa kaže:

- Tokom 24 časa, odnosno tokom mesec dana koliko će trajati kurs, na predivnom travnatom i obezbeđenom prostoru OŠ "Branislav Nušić" (Zaplanjska 45), u neposrednoj blizini TC "Stadion" na Voždovcu, predvideli smo da obradimo sve najvažnije teme koje se tiču kućnog vaspitanja i osnovne obuke pasa. Kada je reč o samoj pripremi za polaganje Ispita socijalizacije pasa, takozvani ISP ili BH, ići ćemo postupno, korak po korak, i u razgovoru, druženju i igri sa našim ljubimcima, obradićemo sve ono što je neophodno da zna svaki vlasnik kako bi u svom domu, ali i na ulici i parku, uvek imao pored sebe, pre svega, normalnog, psihički uravnoteženog i poslušnog psa. 

Kurs A  Kurs F

Šta je potrebno još da znamo o Kursu socijalizacije i poslušnosti pasa? 

Marinović objašnjava:

- Kurs se pre svega, uz teorijska objašnjenja instruktura, zasnovana na višedecenijskom iskustvu, sastoji, najkraće rečeno, od praktičnog dela, odnosno od dva dela: 
A - Vežbi poslušnosti na poligonu i
 B - Proveri ponašanja psa u realnim situacijama, u urbanoj sredini, na javnom mestu i saobraćaju. U prvom delu pas sa vlasnikom prolazi kroz sledeće vežbe:
 vođenje na povodniku, vođenje bez povodnika, pozivanje psa da dođe do nas (tzv. apel), sedanje u hodu, mesto sa opozivom, zaleganje psa i odlaganje sa ometanjem. U drugom delu Kursa sve pomenute vežbe rade se sa povodnikom i njihov cilj je da pokažu kakvog je karaktera pas i šta treba popraviti u njegovom ponašanju. U okviru ovog dela Kursa proverava se i opisno ocenjuje kakva je reakcija psa u susretu sa grupom ljudi, sa biciklistima, sa automobilima,
 sa džogerima ili sa osobama na rolerima, u susretu sa drugim psima i, konačno, kako se pas ponaša na povodniku prema drugim psima tokom kraćeg odlaganja na javnim mestima. Kao što će se, međutim, naši polaznici lično uveriti, ovaj kurs socijalizacije i poslušnaosti pasa nije uopšte težak. Jer, uz malo truda i rada, ali ozbiljno shvaćenih, kako na samom kursu tako i kod kuće, svako može sa svojim psom da položi ovaj ISP ili BH ispit bez problema. Naravno, dokaz o položenom ISP neophodan je preduslov za vođenje pasa u socijalizovanim-urbanim sredinama kao i za eventualno učestvovanje na takmičenjima radnih, tragačkih, spasilačkih pasa i takmičenjima u agilitiju i poslušnosti. 

Kurs D  Kurs E

Na kraju, Đaković dodaje: 

- Cena jednog časa, od 45 minuta, našeg kursa iznosi samo 708 dinara. Trudili smo se da ukupna cena kursa od 17.000 dinara (sa PDV-om) bude krajnje prihvatljiva za većinu polaznika koji ovaj iznos treba da uplate, pre početka Kursa, na žiro-račun Agrobinsis magazina: 170-30016072000-42 UniCredit bank a.d. Beograd, svrha uplate "Za Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa". U ukupnu cenu kursa uračunata je i poznata digitalna knjiga našeg urednika Dušana Marinovića "Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" koju će, na početku Kursa, dobiti svaki polaznik jer znamo da će i ona veoma pomoći našim polaznicima da savladaju ovu materiju. Posebno naglašavam da se na Kurs mogu prijaviti i mešanci i rasni psi ali i da svi oni moraju biti obavezno mikročipovani i vakcinisani protiv besnila. S obzirom na to da već sada vlada prilično interesovanje za naš kurs, apelujem na vlasnike pasa da se na vreme prijave jer je, iz čisto tehničkih razloga, broj mesta na kursu ograničen. Dobrodošli! 

Više informacija o Kursu: 063 254738 (Dušan Marinović) ili na Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Naredni kursevi predviđeni su za novembar 2019, a na proleće sledeće godine, tokom marta-aprila meseca. U neposrednoj blizini postoji i besplatan parking za automobile.

Kurs i sva dešavanja vezana za njega medijski će pratiti Agrobiznis magazin i Natura Online.

........

Natura Online (20.8.2019)