Poslastice
POSLASTICE
Medena pita
Od brašna, praška za pecivo, meda, šećera, jaja i margarina umesite glatko testo i ostavite da malo odstoji. Podelite testo na četiri dela i na prevrnutom plehu ispecite kore. Za fil skuvajte mleko sa šećerom, sklonite sa vatre i umešajte brašno. Dobro umutite da razbijete grudvice i kuvajte još malo da se fil zgusne. Kada se ohladi umešajte umućen margarin. Svaku koru namažite džemom od malina, pa filom. Poslednja kora se ničim ne premazuje. Ostavite kolač da prenoći, a sutradan ga obilno pospite šećerom u prahu, isecite na kocke i ukrasite džemom od malina.
Piše Vlastimir Spasić
- Detalji
- Napisao: Piše Vlastimir Spasić
- Pregleda: 2241
Pročitaj više: Poslastice: Medena pita
POSLASTICE
Medno-voćna rapsodija
Ocediti voće iz kompota i staviti u činiju. Preliti sokom od limuna, promešati i staviti u manje posude. Jogurt izmešati sa medom i preliti voće.
Piše Vlastimir Spasić
- Detalji
- Napisao: Vlastimir Spasić
- Pregleda: 1484
Pročitaj više: Poslastice: Medno-voćna rapsodija
POSLASTICE ZA VRUĆE LETO
Flambirane banane sa sladoledom
Oljuštite banane, prepolovljene na pola, uvaljajte u brašno i ispržite na maslacu da porumene. Pržene polovine poređajte u posudu, prelijte rumom...
Piše Vlastimir Spasić
- Detalji
- Napisao: Vlastimir Spasić
- Pregleda: 2161
Pročitaj više: Poslastice: Flambirane banane sa sladoledom
POSLASTICE
Piškota torta sa ananasom i medom
Puding skuvati u mleku sa osam kašike šećera i dve kašike brašna. Kada se ohladi dodati margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas. Pleh obložiti folijom...
Piše Vlastimir Spasić
- Detalji
- Napisao: Piše Vlastimir Spasić
- Pregleda: 1276
Pročitaj više: Piškota torta sa ananasom i medom
POSLASTICE ZA VRUĆE LETO
Breskve sa medom u vinu
Breskve oljuštite, izvadite koštice i isecite na kocke, pa ih rasporedite po čašama. Pomešajte, vino, sok od breskve i med. Mešajte dok se med potpuno ne rastvori. Prelijte preko bresaka, dodajte kockice leda i odmah poslužite.
Piše Vlastimir Spasić
- Detalji
- Napisao: Vlastimir Spasić
- Pregleda: 1949
Pročitaj više: Poslastice: Breskve sa medom u vinu
POSLASTICE SA MEDOM
Poslastica Mediterana
Oguliti tri pomorandže, iseći na kriške, a ostalo voće očistiti i iseckati. Od jedne pomorandže iscediti sok, pomešati ga sa medom...
Piše Vlastimir Spasić
- Detalji
- Napisao: Vlastimir Spasić
- Pregleda: 1208
Pročitaj više: Poslastica Mediterana