Online magazin za one koji vole prirodu
Utorak, Mart 28, 2023
  • Početna
  • Naša izdanja
      • Back
      • eKnjiga Dresura pasa - Pitanja & odgovori
      • eBook Dog training - Questions and Answers
      • eKnjiga Šarplaninac - Juče, danas, sutra?...
      • eKnjiga Labrador retriver - Pitanja i odgovori
      • Knjiga Doberman - Kompletan vodič za vlasnike i ljubitelje rase
      • eKnjiga Gastronomski vodič kroz šumu
      • eKnjiga Ishrana - Mali priručnik za vlasnike pasa
      • NO Magazin broj 1
      • NO Magazin broj 2
      • eKnjiga Natura- svi brojevi
      • Uputstvo za daunloud i upotrebu digitalnih knjiga
      • Privatnost
      • Reklamacije
  • Knjižarica
      • Back
      • Digitalizovani brojevi Nature
      • Agrobiznis magazin
          • Back
          • Pčelarski podsetnik
          • Lekovito i začinsko bilje
          • Manastiri i običaji srpskog naroda
          • Psi kao kućni ljubimci
          • Pretplata na Agrobiznis magazin
      • Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O.
  • Vesti/Ukratko
      • Back
      • Video & Audio
      • Najava događaja
      • Manifestacije
      • Akcije
  • Komentari
  • Priče
  • Psi - Kinologija
      • Back
      • TV prilozi
  • Lov
      • Back
      • Lovstvo
      • Lovački recepti
  • Ribolov
      • Back
      • Riblji recepti
  • Golubovi
  • Pčele
  • Mačke
  • Konji
  • Ptice
  • Životinje
  • Sitne životinje
  • Akvaristika
      • Back
      • Ihtiologija
  • Teraristika
  • Planeta
  • Nauka
      • Back
      • Vreme i klima
  • Veterina
  • Ekologija
  • Biljke
      • Back
      • Cveće
      • Lekovito i jestivo bilje
      • Povrće
      • Voće
  • Gljive
      • Back
      • Gljivarski recepti
  • Ishrana
      • Back
      • Recepti
      • Poslastice
      • Vegetarijanski recepti
  • Zdravlje
  • Odmor i rekreacija
      • Back
      • Putovanja
      • Izleti
      • Banje
  • Narodni običaji
  • Zanimljivosti
  • Saveti
  • Reagovanja
  • Kviz znanja
  • Feljton
  • Arhiva
      • Back
      • Svi objavljeni tekstovi
  • Marketing
  • O nama
  • Kontakt
  • Smart search
  1. Vi ste ovde:  
  2. Home
  3. Ishrana
  4. Poslastice

Poslastice

 

POSLASTICE

Medena pita

Od brašna, praška za pecivo, meda, šećera, jaja i margarina umesite glatko testo i ostavite da malo odstoji. Podelite testo na četiri dela i na prevrnutom plehu ispecite kore. Za fil skuvajte mleko sa šećerom, sklonite sa vatre i umešajte brašno. Dobro umutite da razbijete grudvice i kuvajte još malo da se fil zgusne. Kada se ohladi umešajte umućen margarin.  Svaku koru namažite džemom od malina, pa filom. Poslednja kora se ničim ne premazuje. Ostavite kolač da prenoći, a sutradan ga obilno pospite šećerom u prahu, isecite na kocke i ukrasite džemom od malina.

Piše Vlastimir Spasić

Detalji
Napisao: Piše Vlastimir Spasić
Objavljeno 04 Jul 2009
Pregleda: 2241

Pročitaj više: Poslastice: Medena pita

Facebook
Share
powered by social2s

 

POSLASTICE 

Medno-voćna rapsodija

Ocediti voće iz kompota i staviti u činiju.  Preliti sokom od limuna, promešati i staviti u manje posude. Jogurt izmešati sa medom i preliti voće.

Piše Vlastimir Spasić

Detalji
Napisao: Vlastimir Spasić
Objavljeno 04 Jul 2009
Pregleda: 1484

Pročitaj više: Poslastice: Medno-voćna rapsodija

Facebook
Share
powered by social2s

 

POSLASTICE ZA VRUĆE LETO

Flambirane banane sa sladoledom

Oljuštite banane, prepolovljene na pola, uvaljajte u brašno i ispržite na maslacu da porumene. Pržene polovine poređajte u posudu, prelijte rumom... 

Piše Vlastimir Spasić

Detalji
Napisao: Vlastimir Spasić
Objavljeno 23 Februar 2013
Pregleda: 2161

Pročitaj više: Poslastice: Flambirane banane sa sladoledom

Facebook
Share
powered by social2s

 

POSLASTICE 

Piškota torta sa ananasom i medom

Puding skuvati u mleku sa osam kašike šećera i dve kašike brašna. Kada se ohladi dodati margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas. Pleh obložiti folijom... 

Piše Vlastimir Spasić

Detalji
Napisao: Piše Vlastimir Spasić
Objavljeno 31 Jul 2009
Pregleda: 1276

Pročitaj više: Piškota torta sa ananasom i medom

Facebook
Share
powered by social2s

 

POSLASTICE ZA VRUĆE LETO

Breskve sa medom u vinu

Breskve oljuštite, izvadite koštice i isecite na kocke, pa ih rasporedite po čašama.  Pomešajte, vino, sok od breskve i med. Mešajte dok se med potpuno ne rastvori. Prelijte preko bresaka, dodajte kockice leda i odmah poslužite.

Piše Vlastimir Spasić

Detalji
Napisao: Vlastimir Spasić
Objavljeno 31 Jul 2009
Pregleda: 1949

Pročitaj više: Poslastice: Breskve sa medom u vinu

Facebook
Share
powered by social2s

 

POSLASTICE SA MEDOM

Poslastica Mediterana

Oguliti tri pomorandže, iseći na kriške, a ostalo voće očistiti i iseckati. Od jedne pomorandže iscediti sok, pomešati ga sa medom...

Piše Vlastimir Spasić

Detalji
Napisao: Vlastimir Spasić
Objavljeno 03 Jul 2009
Pregleda: 1208

Pročitaj više: Poslastica Mediterana

Facebook
Share
powered by social2s
  1. Poslastice: Medene banane
  2. Poslastice: Medena šarlota sa kajsijama
  3. Poslastice: Jabuke punjene smokvama
  4. Voće sa medom
  5. Recepti: Medeni rolat, puslice od meda i grog od ruskog čaja

Strana 1 od 2

  • 1
  • 2
Idi na vrh strane
14 godina Nature Online 22.1.2009 - 22.1.2022.
Manastiri i običaji srpskog naroda - digitalna knjiga
Psi kao kućni ljubimci - drugo dopunjeno digitalno izdanje Agrobiznis magazina. Mob/Viber: +38163254738
"Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" digitalna knjiga Dušana Marinovića, Mob/Viber +38163254738
NEW eBOOK IN ENGLISH: Dog training - Questions & Answers. Handbook for dog lovers and owners. Behavior, psychology, home education and dog training of all breeds. Beginner & Intermediate Level. Format A5, 12 chapters, 518 pages, 237 photography, drawings and tables. Mob/Viber +38163254738
Šarplaninac - juče, danas, sutra?... LATINICA - digitalna knjiga, eBook
Drugo dopunjeno izdanje digitalne knjige "Šarplaninac, juče, danas, sutra?..." Februar 2019, Mob/Viber +38163254738
"Labrador retriver - Pitanja & Odgovori", digitalna knjiga, drugo prerađeno i dopunjeno izdanje, Mob/Viber +38163254738
Gantry 5
"Ishrana - mali priručnik za vlasnike pasa", digitalna knjiga, Mob/Viber +38163254738
"Gastronomski vodič kroz šumu" drugo dopunjeno digitalno izdanje Vladimira Janjića, Mob/Viber +38163254738
Pčelarski podsetnik - drugo dopunjeno specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Lekovito i začinsko bilje - specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O, digitalna knjiga Borisa Pavlova
Agrobiznis magazin broj 145, mart 2023.
Štampana izdanja revije "Natura" sada su dostupna i u .pdf formatu, Mob/Viber: +38163254738
NATURA - SVI BROJEVI u digitalnom formatu, Mob/Viber: +38163254738
Green Fest 2022
Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa u Beogradu, 063254738
Majice Natura Online
Potpuno prirodni sapuni od maslinovog ulja i lekovitog bilja. Tel: 064 05 69 198

Ko je na mreži: 102  posetilaca i nema prijavljenih članova

Copyright © 2009-2022 Natura Online. Sva prava zadržana. Powered by Gantry Framework & Dušan Marinović