ponedeljak, maj 23, 2022

 

VESTI IZ SRPSKIH MEDIJA

"Medijska pismenost" uvedena kao izborni premet u škole

New Apple MacBook

Od ove školske 2018/2019. godine u gimnazije i pojedine srednje stručne škole u Srbiji uveden je predmet "Jezik, mediji i kultura", kao izborni. Međutim, iako najveći broj građana ima profil na Fejsbuku (47,2 odsto), dok Instagram koristi 17,2 odsto, a Tviter nalog ima nešto manje od 10 odsto, poražavajuće je saznanje da je istovremeno Srbija prva u Evropi po broju funkcionalno nepismenih. Jer, zvanična statistika pokazuje da u Srbiji ima oko 50 odsto odraslih koji su završili samo osnovnu školu i da su funkcionalno nepismeni.

Piše Z. Miladinović,  Izvor: Danas (6.12.2018)

 

IZ KANCELARIJE ORKE

Zahvaljujući vašoj podršci uspeli smo da prikupimo više od 100 odsto sredstava za Ljubinkin legat

Orka 01

Orka 01A 

U ime celokupnog ORCA tima želimo da sa vama podelimo radost i ponos zbog uspeha koji smo zajedno postigli: obezbedili smo sredstva za osnivanje prvog studentskog doma za zaštitu životinja i prirode! Ovo je ključni korak za ostvarivanje velikog sna - stvaranja mesta za promene.

Piše: Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama - ORCA

 

SAOPŠTENJE IZ ORKE

Podržimo otvaranje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode

Orca 01 

Samo u prvih 10 dana kampanje, 108 građana i kompanija, doniralo je novac za otvaranje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode u Srbiji. Ovim donacijma već je priklupljeno 34% potrebnih sredstava! Donirajte i vi lično (200, 500, 1000, 2000... dinara), koliko god možete i želite - svaki iznos nam je važan.

https://www.donacije.rs/projekat/ljubinkinlegat/

LJUBINKIN LEGAT: NAPRAVIMO MESTO ZA PROMENE

 

POZIV MLADIMA

Otvoren volonterski program za deveti Green Fest

Green Fest volonteri 2017

"Green fest" poziva mlade, odgovorne i društveno angažovane pojedince koje zanimaju film i umetnost, ekologija i životna sredina da se prijave za volontiranje na najvećem “zelenom” festivalu u regionu, koji će se održati od 13. do 16. novembra u Domu omladine Beograda, pod sloganom "Plastika nije igračka. Promeni igru!". Svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem kratke biografije i motivacionog pisma na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 24. oktobra 2018. godine. Samo kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor biće direktno  kontaktirani.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

NAŠ MARKETING

Majice Nature Online

majica natura 01       majica natura 02

Ovih prvih dana oktobra, iako je zahladnelo, razmišljali smo kako da, za novogodišnje i božićne praznike, obradujemo naše verne čitaoce i kupce, stare i sadašnje saradnike, naše brojne prijatelje nekada štampane revije Natura, a sada našeg online magazina. I rešili smo da napravimo, sa našim čuvenim "drvcetom", ove prijatne majica od 100 posto pamuka, lepe sive boje. 

 

KAMPANJA ZA SMANJENJE OTPADA KOJI NASTAJE BACANJEM HRANE

Hrana se jede, ne baca se

hrana 01

Projekcijom filma "Samo ti jedi" i diskusijom sa beogradskim srednjoškolcima u EU info centru, Centar za unapređenje životne sredine je započeo kampanju podizanja svesti o otpadu koji nastaje bacanjem hrane.

Piše Vladan Šćekić, Centar za unapređenje životne sredine