UČESTVUJTE I VI U KAMPANJI

Pametno koristim energiju

radio-bgd-202

Evropski Dan uštede energije - 13. februar 2009.

Kampanju je pokrenuo RAI/Radio 2, po preporuci  Evropske radiodifuzne unije (EBU), još 2005. pod sloganom "M'Illumino di meno" ("Palim se manje", na italijanskom) Radio Beograd, nosilac projekta je Beograd 202, po prvi put uključuje celu Srbiju u ovaj projekat. Projekat PAMETNO KORISTIM ENERGIJU ima za cilj da probudi s(a)vest građana Srbije i uključi ih u međunarodnu mobilizaciju u racionalnoj potrošnji energije.

Pozivamo SVE naše slušaoce da 13. februara, bar na kratko, isključe svetla i električne uređaje u kućama i na radnim mestima. Petominutni režim "energetske tišine" ima za cilj da probudi svest i savest najšire populacije o energetskoj efikasnosti na jedan dan, i time, dugoročno posmatrano, i opšti pogled na energiju. Tako će 13. februar postati Dan jedinstvenog apela za racionalnu potrošnju energije. Apela upućenog svima u Srbiji, a pre svega, slušaocima Radio Beograda.

Kampanju su do sada podržali: britansko Ministarstvo spoljnih poslova, grad Pariz (Ajfelov toranj), Evropski parlament u Briselu i Strazburu, gotovo svi gradovi u Italiji ali i Atina, Dablin, Edinburg, Sofija, Beč...

U Srbiji kampanja se organizuje u celini, na dobrovoljnoj, volonterskoj osnovi. Do sad su je pomogli: Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije koja je projektu pružila institucionalnu i stručnu podršku – i obezbedila prigodne poklone za slušaoce koji se istaknu svojim komentarima i sugestijama. I Rambo Amadeus.
POZVANI STE I VI – UKLJUČITE SE:

  • Isključite 13. februara, bar na kratko, što više električnih uređaja
  • Pošaljite ovaj apel svim svojim prijateljima, neprijateljima, poznanicima, saradnicima… BAŠ SVIMA
  • Pošaljite mail podrške na Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

RADIO BEOGRAD -  BEOGRAD 202

Akciji se, na ovaj praktičan način, priključila i redakcija on line magazina NATURA.

Uključite se i Vi!

Natura Online (24.2.2009)