Gljivarski recepti
GLJIVARSKI RECEPTI
Svinjski vrat sa bakrenjakom
Gljivu bakrenjak (borov čavlić, Gomphidus rutilus) već dugo koristim u ishrani ali kako je reč o jesenjoj vrsti, kada je i inače obilje vrsta, nikada je nisam probao samostalno, uvek je bila deo nekog gulaša sa mnogo vrsta, pa je nisam nikada probao baš kako treba. Ove godine prvi put sam probao da je pripremim tako da ona bude glavna zvezda. Ovo je rezultat: svi gosti su bili veoma zadovoljni...
Priprema, piše i fotografiše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 253
GLJIVARSKI RECEPTI
Pasta fažoli
(Testenina sa pasuljem)
Za naše pojmove pomalo neobičan recept; zapravo prvu verziju ovog jela probao sam davno u Dalmaciji, a ovo bi bila moje interpretacija jer sam u recept ubacio malo gljiva. Važna napomena: mnogo je ukusnije ako koristite skuvan čorbast pasulj "od juče", nego samo pasulj iz konzerve...
Priprema, piše i fotografiše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 219
GLJIVASKI RECEPTI
Harambašin lonac
Za ova jelo potrebno je malo mašte, nešto kopriva, sezonskih gljiva, goveđeg bujona, malo kačkavalja i više začina. Evo kako se sprema ovo ukusno jelo…
Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 438
GLJIVARSKI RECEPTI
Ajmokac sa crnom trubom
Neko bi uz ovaj ajmokac servirao, možda, kiselo mleko ili pavlaku, ali ja ga volim i tako, bez ikakvog dodatka. Može biti čorba pre jela, a može biti i obrok-čorba odnosno glavno jelo. Uostalom, doda se malo više mesa i eto - ukusnog jela.
Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 574
GLJIVARSKI RECEPTI
Pileći bataci sa crnom trubom
Ove batake servirati uz pire od graška i lagano crno vino. Ali, prethodno, evo recepta kako spremiti ovaj specijalitet…
Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 557
GLJIVARSKI RECEPTI
Klajsterone
U vodi namočiti suvu crnu trubu bar jedan, bolje dva sata. Ocediti namočene gljive i sitno ih naseckati. Vodu zagrejati neposredno do ključanja i izmešati sa brašnom… ipak, pročitajte ceo tekst kako spremiti ovaj izuzetan i neobičan slatkiš...
Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 596