nedelja, jul 03, 2022

 

REZULTATI MINI KVIZOVA I KAKO STE GLASALI

Mini kviz 3: Nemački ovčar

Od 24. avgusta 2009. do 6. marta 2010. godine na pitanje "Da li je nemački ovčar prevashodno kasač, i jedno i drugo ili galoper", odgovorio je ukupno 141 posetilac sajta. Od toga tačan odgovor da je on kasač potvrdilo je 119 posetilaca (84,4%), a da je on "i jedno i drugo" mislilo je njih 13 (9,2%). Nažalost, kao i prethodni netačan odgovor, a to je da je on "galoper", mislilo je devet posetilaca, odnosno 6,4% glasača.

Kviz znanja potvrdio je da su naši posetici dobri poznavaoci kinologije i da znaju da je nemački ovčar prevashodno - kasač. Hvala na učešću.

Natura Online (6.3.2010)

 

* * *

Mini kviz 2: Suri orao

Od 25. jula do 23. avgusta 2009. godine na pitanje "Obrušavajući se na plen suri orao može da postigne najveću brzinu" odgovorilo je ukupno 30 posetilaca sajta. Od toga tačan odgovor (190 km/h) dalo je 24 posetilaca (80%) dok je troje (10%) mislilo da je to 180 km/h. Isti procenat (njih troje) nije znalo koja je to brzina. Ipak, činjenica da je čak 80 odsto onih koji su učestvovali u kvizu ogovorilo tačno pokazuje da su pročitali tekst o ovoj vrednoj i lepoj ptici.

Natura Online (24.8.2009)

 

* * *

Mini kviz 1: Od koga potiče današnji pas?

Na Naturino gornje pitanje, tokom proteklih desetak dana, odgovorilo je ukupno 27 posetilaca portala. Tačan odgovor, a on glasi OD VUKA, dao je 21 posetilac (77,8%) što predstavlja zavidno znanje naših ćitalaca. Međutim, troje njih (11,1%) mislilo je da je ŠAKAL predak psa, odgovor NE ZNAM dalo je njih dvoje (7,4%) a da domaći pas potiče od vuka, lisice i šakala  (SVIH NJIH) smatrao je samo jedan posetilac (3,7%).

Natura Online (10.8.2009)

 

 

MINI KVIZ BROJ 3

Propozicije našeg mini kviza znanja su jednostavne jer svako može da učestvuje u njemu i to anonimno. Šta je potrebno da uradite? Pročitajte pažljivo tekst koji sledi a potom u margini portala, odmah ovde desno, nađite pool za glasanje Mini kviz. Štiklirajte samo jedan od mogućih odgovora i glasajte a potom pogledajte kako su i drugi odgovorili na pitanje. Rešenje ovog trećeg zabavnog i edukativnog kviza biće objavljeno (sa ukupnim rezultatima glasanja) za dve-tri nedelje. Požutite! I lepo se zabavite!

Nemački ovčar

hrabra-macka-i-nemacki-ovcari

Da bismo vas tek zaintrigirali, ovom prilikom, dajemo tek neko­liko osnovnih podataka o jed­nom od najlepših i zašto da ne - najinteligentnijih pasa na svetu. Naravno, reč je o - NEMAČKOM OVČARU!

 

MINI KVIZ BROJ 2

Propozicije našeg mini kviza znanja su jednostavne jer svako može da učestvuje u njemu i to anonimno. Pitanja neće biti teška ni ubuduće, a potrudićemo se da budu iz različitih Naturinih oblasti... Šta je potrebno da uradite? Pročitajte pažljivo tekst koji sledi a potom u margini portala, odmah ovde desno, nađite pool za glasanje Mini kviz. Štiklirajte samo jedan od mogućih odgovora i glasajte a potom pogledajte kako su i drugi odgovorili na pitanje. Rešenje ovog drugog zabavnog i edukativnog kviza biće objavljeno (sa ukupnim rezultatima glasanja) za dve nedelje. Požutite! I lepo se zabavite!

Suri orao

suri-orao-1

Da bismo vam olakšali роsао ovom prilikom ispričaćemo priču o ovoj prelepoj ptici kojoj, nažalost, izgleda da preti istre­bljenje i na našim prostorima. Naravno, геč је o surom orlu, kojeg još nazivaju zlatašem ili planinskim orlom.

 

MINI KVIZ BROJ 1

Od koga potiče današnji pas?

a49_labrador-retriver

Propozicije našeg kviza (ne)znanja su jednostavne jer svako može da učestvuje u njemu i to anonimno. Pitanja neće biti teška ni ubuduće, a potrudićemo se da budu iz različitih Naturinih oblasti... Šta je potrebno da uradite? Pročitajte pažljivo tekst koji sledi a potom u margini portala, odmah ovde desno, nađite pool za glasanje Kviz (ne)znanja. Štiklirajte samo jedan od mogućih odgovora i glasajte a potom pogledajte kako su i drugi odgovorili na pitanje. Rešenje ovog prvog zabavnog i edukativnog kviza biće objavljeno (sa ukupnim rezultatima glasanja) za desetak dana. Požutite! I lepo se zabavite!