RECEPTI
Uskršnja salata
Moj predlog za uskršnju trpezu…
Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 982
Pročitaj više: Uskršnja salata
RECEPTI
Testenina sa tunjevinom i paradajzom
Studentski recept za četiri osobe. Zašto studentski?... Sve se kuva u jednoj posudi, nema posebnog kuvanja testa i sve je gotovo za najviše pola sata. A rezultat? Probajte sami...
Piše i sprema Vladimir Janjić, dipl. ing / Foto: blog.giallozafferano.it
- Detalji
- Pregleda: 2192
Pročitaj više: Testenina sa tunjevinom i paradajzom
RECEPT ZA OSAM OSOBA
Hobotnica na pasulju
Odavno nisam ništa napisao za Naturu pa malo da "osvežimo radove". Ovog puta recept nije baš gljivarski, zapravo je, čini mi se, potpuno iznenađenje jer ovako nešto do sada nije viđeno. Recept sam osmislio sa stanarom i prijateljem Aleksandrom, koji je ronilac, pa ovog "povrća sa pipcima" uvek ima u zamrzivaču. Jednom nam je, uz rakijicu, palo na pamet da "udavimo" hobotnicu u pasulju… Rezultat tog našeg "davljenja" bio je veoma dobar, rekao bih čak za svaku preporuku. Uz ovo nesvakidašnje jelo pili smo neko špansko vino (koje nije baš lako naći kod nas) pa sam zato ovde predložio neke adekvatne zamene. Uostalom, evo kako smo spremili i servirali hobotnicu na pasulju…
Tekst i fotografije Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 3091
Pročitaj više: Hobotnica na pasulju
RECEPTI
Rizoto na mornarski način
Često pravim ovaj rizoto. Zašto? Pre svega jer ga moja žena obožava a i zato što se lako i brzo pravi, ne košta mnogo i - veoma je izdašno jelo. Dakle, kako da napravimo ovaj italijanski specijalitet na srpski način?...
Piše Dušan Marinović / Foto D. Marinović
- Detalji
- Pregleda: 3860
Pročitaj više: Rizoto na mornarski način
RECEPTI
Tri načina da spremite odličan kačamak
Prva varijnata je da napravite palentu, a druga da svoj kačamak skuvate od žutog kukuruznog brašna. A treća?...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 10402
Pročitaj više: Tri načina da spremite odličan kačamak