petak, novembar 16, 2018

 

RECEPT ZA OSAM OSOBA

Hobotnica na pasulju

hobotnica na pasulju 01

Odavno nisam ništa napisao za Naturu pa malo da "osvežimo radove". Ovog puta recept nije baš gljivarski, zapravo je, čini mi se, potpuno iznenađenje jer ovako nešto do sada nije viđeno. Recept sam osmislio sa stanarom i prijateljem Aleksandrom, koji je ronilac, pa ovog "povrća sa pipcima" uvek ima u zamrzivaču. Jednom nam je, uz rakijicu, palo na pamet da "udavimo" hobotnicu u pasulju… Rezultat tog našeg "davljenja" bio je veoma dobar, rekao bih čak za svaku preporuku. Uz ovo nesvakidašnje jelo pili smo neko špansko vino (koje nije baš lako naći kod nas) pa sam zato ovde predložio neke adekvatne zamene. Uostalom, evo kako smo spremili i servirali hobotnicu na pasulju…

Tekst i fotografije Vladimir Janjić, dipl. ing

 

RECEPTI

Rizoto na mornarski način

moj-rizoto

Često pravim ovaj rizoto. Zašto? Pre svega jer ga moja žena obožava a i zato što se lako i brzo pravi, ne košta mnogo i - veoma je izdašno jelo. Dakle, kako da napravimo ovaj italijanski specijalitet na srpski način?

Piše Dušan Marinović

 

RECEPTI

Tri načina da spremite odličan kačamak

kacamak-na-starinski-nacin

Prva varijnata je da napravite palentu, a druga da svoj kačamak skuvate od žutog kukuruznog brašna. A treća?...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing