subota, maj 25, 2019

 

U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Zatvoren Deveti Green Fest

09 01 GREEN FEST PREDAVANJE

Projekcijom filma "Mladi i nezaustavljivi", rediteljke Slejter Džul-Kemker, u Domu omladine Beograda, u petak je zatvoren 9. Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest", koji je održan pod sloganom "Plastika nije igračka. Promeni igru!". Dobro raspoloženje, veliki broj tema, više od 80 sati programa, gosti iz osam država, sedam dugometražnih i 54 filma kratkog i srednjeg metra, 14 izložbi, 22 radionice, predavanja i panel diskusija i veliki broj posetilaca - obeležili su ovogodišnji Green Fest.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

POČINJE DEVETI GREEN FEST U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Više od 60 sati kvalitetnog programa

9GF image003   9GF image004   9GF image005

Dugometražni filmovi i filmovi kratkog i srednjeg metra, predavanja, panel diskusije, radionice, izložbe... Najbolja i najnovija filmska ostvarenja u oblasti ekologije, životne sredine, održivog razvoja i ljudskih prava, i ove godine će biti okosnica programa najuticajnije „zelene“ manifesticije u Srbiji – Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“, koji se održava od 13. do 16. novembra, u Domu omladine Beograda, pod sloganom „Plastika nije igračka. Promeni igru!“.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

NAJBOLJI I NAJNOVIJI FILMOVI O EKOLOGIJI I ŽIVOTNOJ SREDINI U DOMU OMLADINE BEOGRAD

Program Devetog Green Festa

9GF image020 

Najbolji i najnoviji filmovi o ekologiji i životnoj sredini i ove godine će biti na repertoaru najznačajnije ekološke manifestacije u Srbiji - Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest", koji će biti održan od 13. do 16. novembra u Domu omladine Beograda. U okviru devetog izdanja festivala biće prikazano sedam najznačajnijih dugometražnih filmova koji su obeležili ovu i prethodnu godinu od kojih će šest imati premijeru u Srbiji, kao i najbolja 54 filma kratkog i srednjeg metra od čak 1.486 koji su učestvovali na konkursu Festivala. U nastavku je ovogodišnji program Green Festa.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

NAJAVA DOGAĐAJA

Treća Pupinova akademija za mlade

pupin 01

pupun 02

U organizaciјi ''Srbiјa za mlade'', Pupinova akademiјa, treća po redu, biće održana od 10. do 11. novembra 2018. u rodnom mestu Mihaјla Pupina - Idvoru. Pupin akademiјa јe obrazovni, naučni i kulturni program obuke namenjen mladim talentima. Cilj predavanja, radionica i panela јe da polaznicima programa ponude interaktivne, kreativne i poučne sadržaјe, da podstaknu njihovo analitičko mišljenje i skrenu im pažnju i na etičku dimenziјu nauke i kulture. Za više informacija o Pupinovoj akademiji pogledajte na sajtu http://pupinakademija.com

Piše Mariјa Perić, Srbiјa za mlade 

 

NAJAVA DOGAĐAJA

22. Međunarodna noć slepih miševa

pm slepimis 01 naslovna

Prirodnjački muzeј u Beogradu i Društvo za očuvanje divljih životinja "Mustela" i ove godine, u subotu, 6. oktobra 2018, u 18:30 časova, na prostoru Velikog Ravelina pored Galeriјe Prirodnjačkog muzeјa na Kalemegdanu, organizuјu obeležavanje 22. Međunarodne noći slepih miševa (MNSM), a koјa se održava 17. put u Srbiјi. Program obuhvata multimediјalna predavanja, razgovor stručnjaka sa građanima, a poseban segment јe prikazivanje živih primeraka slepih miševa publici i njihovo puštanje na slobodu. Dobrodošli!

Piše Aleksandra Savić, Prirodnjački muzeј u Beogradu

 

NOVA IZLOŽBA BEOGRADSKOG PRIRODNJAČKOG MUZEЈA

 "Pazi, otrovno!" 

Izlozba 01 Pozivnica

Izlozba 02 Gljiva muhara

U subotu, 22. septembra 2018. godine u 18 časova, u Galeriјi Prirodnjačkog muzeјa, Mali Kalemegdan 5, u Beogradu, biće otvorena izložba "Pazi, otrovno!" autorke dr Ane Paunović, višeg kustosa. Biće to još јedna neobična izložba ovog muzeja koјa predstavlja fenomen otrova iz prirode kao јedinstvene poјave u živom svetu. Na izložbi će biti predstavljene otrovne vrste gljiva, biljaka i životinja (insekti, stonoge, paukovi, škorpiјe, vodozemci, gmizavaci, sisari) i opisani otrovi iz prirode, njihova uloga, namena i značaј.

Piše Aleksandra Savić, muzeјski savetnik