nedelja, jul 03, 2022

 

UPRAVO OBJAVLJENO

Program 12. Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest

GF 2021 00 Green Fest 2021v copy 

Dvanaesti Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" biće održan od 8. do 15. novembra, u onlajn izdanju, pod sloganom “Klimatska uzbuna”. I ove godine, svi sadržaji će biti besplatni, i dostupni na internet portalu Festivala (www.greenfest.rs). Svi koji su zainteresovani za životnu sredinu, ekologiju, klimatske promene, održivi razvoj, i srodne teme, moći će da pogledaju ukupno 7 dugometražnih i 34 filma srednjeg i kratkog metra, 5 panel diskusija i jednu virtuelnu izložbu.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine 

 

NOVA IZLOŽBA PRIRODNJAČKOG MUZEЈA U BEOGRADU

U kamenu svetlosti trag

 U kamenu svetlosti trag Pozivnica

U subotu, 3. јula 2021. godine u 19 časova, u Galeriјi Prirodnjačkog muzeјa, Mali Kalemegdan 5, u Beogradu, biće otvorena izložba „U kamenu svetlosti trag“. Izložbu će otvoriti g. Adriјan Faјks, direktor Austriјskog kulturnog foruma, a pozdravnu reč održaće g. Slavko Spasić, v.d. direktora muzeјa. O izložbi će govoriti autorka prof. dr Kristina Šarić sa Rudarsko-geološkog fakultet Beogradskog univerziteta...

Piše: Aleksandra Savić, muzeјski savetnik i rukovodilac Odeljenja za edukaciјu i komunikaciјu

 

IZ KANCELARIJE FESTIVALA ZELENE KULTURE SAZNAJEMO

Otvoren filmski konkurs za Green Fest 2021

Green Fest 2021 01 

Centar za unapređenje životne sredine otvorio je konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 12. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 8. do 15. novembra 2021. u izmenjenom, 100% online, izdanju. Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi koji se bave temama prirode i biodiverziteta, klimatskih promena, vazduha i voda, otpada od hrane, održive mode, cirkularne ekonomije i inovacija, održivog razvoja.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

Lepo priznanje Green Festa našem poratalu

Zahvalnica Naturi Online

Natura online

Dragi  Dušane,

Nadam se da ste dobro i zdravo.

Ovom prilikom želim da vam se zahvalim na podršci koju ste pružili realizaciji 11. Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest.

Iako je godina bila izazovna, zajedničkim snagama smo uspeli da prevaziđemo sve prepreke, i uspešno organizujemo onlajn izdanje Festivala.

Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti zajedno da obrazujemo i informišemo mlade i opštu javnosti o zaštiti životne sredine i klimatskim promenama.

Hvala vam puno u ime celog tima!

Veliki pozdrav,

Ivana Jovčić

Izvršna direktorka / executive director

Centar za unapređenje životne sredine / Environment improvement centre

 

BESPLATAN FILMSKI PROGRAM DO 4. NOVEMBRA

Proglašeni najbolji filmovi Green Festa 2020

Film Srz drveta

Film Kratak film o ledu

U okviru takmičarskog programa 11. Green Festa, ukupno 49 filmova iz 24 države, konkurisalo je za titule najboljih u šest takmičarskih kategorija, a odluku o pobednicima je doneo Žiri u sastavu Ana Injiho iz Španije, Frančesko Rasero iz Italije i Daniel Pavlić iz Hrvatske. Najbolji kratki film festivala je „Kratak film o ledu“ reditelja Adama Lajtija iz Velike Britanije, dok je nagrada za najbolji film o prirodi otišla u ruke italijanskog reditelja Stefano Petronija za film „Srž drveta“...

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

11. GREEN FEST POČINJE DANAS

Deset dana besplatnog onlajn pristupa svim sadržajima festivala

Green fest 2020

Jedanaesti Međunarodni festival zelene kulture počinje danas, u izmenjenom, onlajn izdanju, pod sloganom “Kakvu budućnost želim?”. Tokom deset dana festivala, do 4. novembra, svi festivalski sadržaji će biti besplatni i dostupni na www.greenfest.rs. Gledanje filmova i obrazovnih sadržaja je veoma jednostavno, nije potrebna registracija, već je dovoljno otići na sajt festivala, izabrati programsku celinu i sadržaj, i klikom na dugme (POGLEDAJ FILM) filmovi će biti pokrenuti. U skladu sa pravima na prikazivanje, gledanje filmova je ograničeno na 1000 posetilaca po filmu, i moguće ih je gledati samo iz Srbije.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine