utorak, januar 18, 2022

 

Lepo priznanje Green Festa našem poratalu

Zahvalnica Naturi Online

Natura online

Dragi  Dušane,

Nadam se da ste dobro i zdravo.

Ovom prilikom želim da vam se zahvalim na podršci koju ste pružili realizaciji 11. Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest.

Iako je godina bila izazovna, zajedničkim snagama smo uspeli da prevaziđemo sve prepreke, i uspešno organizujemo onlajn izdanje Festivala.

Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti zajedno da obrazujemo i informišemo mlade i opštu javnosti o zaštiti životne sredine i klimatskim promenama.

Hvala vam puno u ime celog tima!

Veliki pozdrav,

Ivana Jovčić

Izvršna direktorka / executive director

Centar za unapređenje životne sredine / Environment improvement centre

 

BESPLATAN FILMSKI PROGRAM DO 4. NOVEMBRA

Proglašeni najbolji filmovi Green Festa 2020

Film Srz drveta

Film Kratak film o ledu

U okviru takmičarskog programa 11. Green Festa, ukupno 49 filmova iz 24 države, konkurisalo je za titule najboljih u šest takmičarskih kategorija, a odluku o pobednicima je doneo Žiri u sastavu Ana Injiho iz Španije, Frančesko Rasero iz Italije i Daniel Pavlić iz Hrvatske. Najbolji kratki film festivala je „Kratak film o ledu“ reditelja Adama Lajtija iz Velike Britanije, dok je nagrada za najbolji film o prirodi otišla u ruke italijanskog reditelja Stefano Petronija za film „Srž drveta“...

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

11. GREEN FEST POČINJE DANAS

Deset dana besplatnog onlajn pristupa svim sadržajima festivala

Green fest 2020

Jedanaesti Međunarodni festival zelene kulture počinje danas, u izmenjenom, onlajn izdanju, pod sloganom “Kakvu budućnost želim?”. Tokom deset dana festivala, do 4. novembra, svi festivalski sadržaji će biti besplatni i dostupni na www.greenfest.rs. Gledanje filmova i obrazovnih sadržaja je veoma jednostavno, nije potrebna registracija, već je dovoljno otići na sajt festivala, izabrati programsku celinu i sadržaj, i klikom na dugme (POGLEDAJ FILM) filmovi će biti pokrenuti. U skladu sa pravima na prikazivanje, gledanje filmova je ograničeno na 1000 posetilaca po filmu, i moguće ih je gledati samo iz Srbije.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

OBJAVLJEN PROGRAM 11. MEĐUNARODNOG FESTIVALA ZELENE KULTURE GREEN FEST

Kakvu budućnost želim?

Green fest 2020

Jedanaesti Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" biće održan od 26. oktobra do 4. novembra 2020, u izmenjenom, onlajn izdanju, pod sloganom “Kakvu budućnost želim?”. Ove godine svi sadržaji će biti u potpunosti besplatni. Svi zainteresovani za životnu sredinu, ekologiju, klimatske promene, održivi razvoj, kao i srodne teme, moći će da pogledaju ukupno sedam dugometražnih i 49 filmova srednjeg i kratkog metra. S obzirom na to da je ova godina stopirala izlazak novih visokobudžetnih filmskih ostvarenja, tim Green Festa je pripremio selekciju najzanimljivijih i najgledanijih filmova iz prethodnih 10 godina.

PIše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

NOVA IZLOŽBA U BEOGRADSKOM PRIRODNJAČKOM MUZEJU

Zov daljine - seobe u carstvu životinja

Migracije 01 

U galeriji Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, Mali Kalemegdan 5, otvorena je, 3. jula 2020. godine, nova izložba autorke dr Daliborke Stanković. Ovoga puta izložba je posvećena fantastičnom prirodnom fenomenu, odnosno seobama (migraciјama) životinja poput insekata i rakova do kičmenjaka, riba, vodozemaca, gmizavaca, a naročito ptica i sisara...

Pišu dr Daliborka Stanković i Aleksandra Savić / Foto: Saša Preradović, Predrag Kostin i Jožef Gergelj

 

MEĐUNARODNI FESTIVAL ZELENE KULTURE

Otvoren filmski konkurs za Green fest 2020

GF filmski konkurs 2 

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 11. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 12. do 15. oktobra 2020. u Domu omladine Beograda

Piše Vladan Šćekić, Centar za unapređenje životne sredine