Riblji recepti
RECEPTI
Salata od tunjevine, cvekle i uprženog susama
Zanimljiva salata koja će vas opčiniti svojim nesvakidašnjim pa i posebnim ukusom
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Napisao: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pregleda: 2334
SPECIJALITETI DUNAVSKIH ALASA
Medaljoni od smuđa
Ribu očistiti, odrati kožu i iseći na kaiševe što tanje, širine četiri do pet i dužine od 12 do 15 centimetara...
Piše Raka Marković, Srebrno jezero
- Napisao: Raka Marković, Srebrno jezero
- Pregleda: 3035
RIBLJI RECEPTI
Pohovani šaran
Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite začinom od povrća. Odreske uvaljajte u brašno i razmućena jaja, a zatim u prezle. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrejanom ulju oko pet minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju...
Glas javnosti
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 4339
RIBLJI SPECIJALITETI
Šaran u belom vinu
Očišćenog šarana osušiti, staviti u posudu za dinstanje, posoliti i pobiberiti. U sud naliti dva do tri decilitra belog vina i sačekati nekoliko minuta da riba ogrezne. Potom dodati puter ili ulje, nekoliko kolutova limuna, poklopiti i staviti šerpu na jaku vatru...
Glas javnosti
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 3268
RIBLJI SPECIJALITETI
Dunavski riblji paprikaš
Ribu očistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade. Luk narezati na kolutiće. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci...
Glas javnosti
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 3415
RIBLJI SPECIJALITETI
Oslić sa sosom od paradajza
Odledimo i osušimo oslića, iseckamo beli i crni luk što sitnije pa ga popržimo na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo usitnjeni paradajz i jednu kašičicu šećera, posolimo i nastavimo kuvanje oko pola sata...
Glas javnosti
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 4922
RIBLJI SPECIJALITETI
Brodet od ribe
Za ovaj brodet potrebno je prethodno pripremiti sos, kilogram ribe, paradajz, maslinovo ulje, tri decilitra belog vina i, naravno, uobičajenih začina...
Glas javnosti
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 4837