PRE SVETSKE PREMIJERE PUBLIKA U SRBIJI ĆE VIDETI DOKUMENTARNU SERIJU O ŽIVOTU U BEOGRADSKOM VRTU DOBRE NADE

Istinita priča o Beogradskom zoološkom vrtu

bgd-zoo1

Prve sezone serijala "Belgrade ZOO", produkcijske kuće Atom Production koju predvodi producent Alen Šajd (Allen Scheid), biće emitovana na kanalu B92 od 12. juna u 19 časova, svake subote i nedelje

Izvor: Spark Studio

"Belgrade ZOO" je istinita priča o svemu onome što ne može da se vidi kada se poseti vrt. Ova napeta, zabavna i edukativna priča o životu više od 2.000 vrsta životinja i ljudima koji se brinu o njima, biće prikazana gledaocima Srbije pre nego što bude emitovana na TV kanalu "Animal Planet".

bgd-zoo2 bgd-zoo3

- Izabrao sam Beogradski zoološki vrt od 18 vrtova u regionu jer ima najveću stopu prirodnih začeća u Evropi, što nam govori da su životinje mentalno zdrave i srećne, inače se ne bi parile, kao i dugačku listu ugroženih vrsta - rekao je Šajd i dodao da se tako upravo u Beogradu pomaže njihovo očuvanje.

bgd-zoo4 bgd-zoo5

- Drago mi je što će Srbija moći da vidi tu seriju i što će zatim milijarda i po ljudi u svetu čuti za Beograd i Beogradski zoološki vrt - rekao je direktor Zoo vrta Vuk Bojović.

bgd-zoo7 bgd-zoo8

Scenarista Dušan Kovačević, prijatelj Zoo vrta i serijala, zahvaljujući se ekipi koja je snimila seriju, istakao je da je izuzetno važno što će priča o Beogradskom zoološkom vrtu otići u svet.

bgd-zoo6 bgd-zoo9

Atom Productions

Atom Productions doo je producentska kompanija koja obezbeđuje kompletnu uslugu za televizijski sadržaj.

Ova kompanija se trenutno bavi produkcijom pet televizijskih serija za internacionalnu distribuciju sa temama iz sporta, zoo vrta, istorije i life style-a.

Vlasnik i predsednik kompanije Allen Scheid je najpoznatiji po svom radu na Discovery Channel-u i Animal Planet-u gde je emitovano nekoliko serija za američko tržište. Radio je u više od 190 zemalja i dobitnik je mnogih pozitivnih kritika i nagrada za svoj rad. Sa velikim iskustvom u produciranju dokumentarnog sadržaja, on je u idealnoj poziciji da razvija i priprema nove i zanimljive televizijske programe iz regiona istočne Evrope, sa sedištem kompanije u Beogradu.

Kontakt: Spark Studio

Sandra Vojvodić, Board President

Aleksandra Stankov, PR & Marketing
 
Natura Online (8. jun 2010)