POSLASTICE ZA VRUĆE LETO

Flambirane banane sa sladoledom

Oljuštite banane, prepolovljene na pola, uvaljajte u brašno i ispržite na maslacu da porumene. Pržene polovine poređajte u posudu, prelijte rumom... 

Piše Vlastimir Spasić

Sastojci:

  • 4 banane
  • 50 g maslaca
  • 50 g meda
  • malo brašna
  • malo ruma
  • kockice meda u saću i
  • 4 kugle sladoleda

Priprema:

Oljuštite banane, prepolovljene na pola, uvaljajte u brašno i ispržite na maslacu da porumene.

Pržene polovine poređajte u posudu, prelijte rumom i zapalite da alkohol sagori. Zatim prelijte medom.

Flambirane banane servirajte u činije, sa sladoledom i ukrasite kockicama meda u saću.

Prijatno!

Natura Online (23.2.2013)