petak, avgust 14, 2020

 

OD 15. DO 17. MAJA U KRAGUJEVCU PRVI MEĐUNARODNI SAJAM LOVA I RIBOLOVA

Kraguj M

 

U Kragujevcu se 15. maja otvara Prvi međunarodni sajam lova, ribolova i lovnog turizma, pod nazivom "Kraguj M". Sajam traje do 17. maja. Kapije će biti otvorene od 10 do 19 časova, a ulaz i parking su besplatni.

Piše Stevan Banković

Ovo je prvi put da se ovakva manifestacija organizuje u centralnom delu Šumadije.

Za Kragujevac se može reći da je kolevka lovstva. U ovom gradu je još 1853. počela proizvodnja oružja, a 1887. godine formirano je prvo Lovačko udruženje, starije čak i od Lovačkog saveza Srbije (koji je formiran 1896).

Kragujevac ima najmasovnije članstvo ribolovaca, te je Prvi međunarodni sajam lova, ribolova i lovnog turizma pod nazivom "Kraguj M", za sve ozbiljnije trgovine lovačkim oružjem, municijom, ribolovačke opreme i lovnog turizma, prava prilika da za Šumadiju i centralnu Srbiju predstave svoju ponudu.

Preduzeće "Meteor stil" je u saradnji sa "Šumadija sajmom" organizator ove manifestacije, a svoje prisustvo je potvrdio Lovački savez Srbije, Lovački savez i ambasador Rumunije, turističke agencije i renomirani proizvođači i prodavaci pribora i opreme namenjenih svim ljubiteljima prirode.

Pored izlagača, brojnih tribina, predstavljanje knjiga iz oblasti lovstva, likovne kolonije i veoma bogatog pratećeg programa u vreme održavanja sajma, kao što je takmičenje sportskih ribolovaca udicom na plovak (jezero Gruža), gađanju glinenih golubova, posetioci će uživati u kinološkoj izložbi, u druženju sa majstorima u kuvanju gulaša od divljači i riblje čorbe u kojoj će učestvovati i novinari i medijske kuće, organizovan je i festival dokumentarno-kratkometražnog filma (do deset minuta) iz oblasti lova i biće dodeljen laureat i nagrade.

Organizator se nada da će veliki broj posetilaca podržati ovu manifestaciju i svojim prisustvom učiniti da Kragujevac potvrdi da je oduvek bio centar lova i ribolova i lovnog turistizma. 

..........

Glas javnosti (10.5.2009)

Natura Online (14.5.2009)

{jcomments off}