nedelja, mart 07, 2021

 

NEZADOVOLJNI LOVCI ZAPOČELI JAVNE PROTESTE

Kaubojština na zemunski način

americki-seseir

Pre deset dana, u petak 5. juna 2009. godine, u 12 časova, ispred prostorija Lovačkog saveza Srbije održan je protest u organizaciji grupe nezadovoljnih lovaca koji već tri godine pokušavaju da isteraju pravdu. O njihovim problemima su Glas javnosti i Kurir već pisali u serijalu o lovačkoj mafiji.

Piše Stevan Banković

Od 2007. godine sam izbačen iz LU "Zemun" bez ikakvog rešenja i razloga - kaže za Glas javnosti Branislav Stojaković, elektromehaničar iz Zemuna, dugogodišnji lovac i nosilac zlatnog ordena LSS.

- Redovno i na vreme sam plaćao članarinu iako ne dobijam lovnu kartu. I, nažalost, to nije samo moj slučaj. Ima nas 229 obespravljenih lovaca - kaže on i dodaje:

- Obrazloženje što smo isključeni je, navodno, u tome što nismo plaćali članarinu na vreme. Ni to nije istina.

- Đorđe Božanić (novi nelegalno upisani predsednik) je u prisustvu Aleksandra Pantelića, Zorana Živojinovića i Vlade Mladenovića preuzeo obavezu da svima podeli lovne karte, o čemu postoji dokument, i to je bio uslov da se odblokira lov.

Međutim, Božanić je karte podelio prema svom nahođenju. Od nas je tražio i naknadnu uplatu od 5.000 dinara, jer smo, navodno, prekidali lov, što smo takođe platili, iako nije istina da smo ga prekidali. Sve smo platili i opet nismo dobili lovne karte, a novac lovaca je zadržan.

Kako Zemunci više ne mogu da trpe tiraniju potvrđuje nam i Stojakovićev kolega Nenad Bogunović, pravnik iz Zemuna:

- O svemu je obavešteno i novo rukovodstvo LSS ali se oni brane da nemaju ingerencije. Obraćali smo se i MUP-u, podneli smo uz prijavu i dokumentaciju koja dokazuje naše tvrdnje o falsifikovanju pečata, nelegalnom zakazivanju skupštine i biranju nelegalnog rukovodstva. Policija nam je 25.12.2008. poslala obaveštenje da će preduzeti mere protiv odgovornih, ali do danas se nije dogodilo ništa.

- Na dan našeg protesta svi u Savezu su naprasno imali "neodložne poslove" pa nas je primio Aleksandar Ćeranić iz stručne službe koji je pokazao dobru volju da nas sasluša ali nam je i rekao da on nije nadležan da bilo šta preduzme - kažu lovci.

Da ovo nije kraj i da se Zemunci ne predaju, dokazuje i to što najavljuju nove proteste i pozivaju lovce iz drugih udruženja da im se jave kako bi zajednički organizovali skupove.

...........

Glas javnosti (14.6.2009)

Natura Online (15.6.2009)

{jcomments off}