sreda, jun 03, 2020

 

SVE ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU

Pitanje za sve

Petak je popodne. Ne žurim kući jer je nedeljni dodatak Glasa javnosti spreman za štampu. U kolumni sam opet "opleo“ neke iz Ministarstva poljoprivrede... Zovu me iz redakcije i pitaju kako je moguće da sam temu tako uskladio jer su nekoliko inspektora ovog ministarstva - upravo uhapšena...

Piše Slavoljub Dragišić

 

Petak je popodne i u povratku sa puta svraćam kod prijatelja koji ima puškarsku radionicu. Ne žurim jer je nedeljni dodatak Glasa javnosti za 28. jun spreman za štampu. U kolumni sam opet "opleo“ neke iz Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Zovu me iz redakcije i pitaju kako je moguće da sam temu tako uskladio jer su nekoliko inspektora ovog ministarstva upravo uhapšena.

Kroz razgovor, prijatelj puškar, pohvali se da mu je dolazio "leteći inspektor“ (kolumna od 1. marta) i hteo da kupi karabin, samo mu je 250 evra bilo mnogo.

Obukao sam radni kombinezon i pokušavam da nešto popravim na jednoj od svojih pušaka, pa nisam od početka uključen u dolazak tri mladića. Pričaju ponovo o poseti inspektora i to mi privlači pažnju. Jedan moli puškara da pozove inspektora i ponudi karabin za 150 evra, a on će dati razliku ne bi li ga tako skinuo sa grbače za jedan beznačajan prekršaj.

Razumem ga jer znam kako je prošao vlasnik fazanerije koji mu nije dao 2.000 evra da mu reklamira fazaneriju na paraglajderu, a aktuelni državni sekretar je došao do Trgovinskog suda jer mu, kao predsednik lovačkog udruženja, nije dao 100.000 dinara.

Imam dovoljno godina i iskustva, a i materijala u redakciji da bi me ovo iznenadilo, ali konstatacija sudije Trgovinskog suda upućena čoveku koji se legitimisao kao državni sekretar, da je "letećem inspektru“ trebao dati novac i sebe poštedeti postupka, nameće pitanje za sve nas: Zar samo nekoliko uhapšenih?

..........

Glas javnosti (12.7.2009)

Natura Online (13.7.2009)