SVE ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU

Javno pismo ministru

ministar-sasa-dragin

Gospodine Dragin,

Pretpostavljajući da Vas saradnici, zabrinuti za svoja radna mesta, zbog navodnog smanjivanja državne administracije, nisu informisali povodom pisanja medija o Vašem ministarstvu, koristim priliku da to učinim...

Piše Slavoljub Dragišić

Pisano je o neadekvatnom angažovanju Ministarstva u problemima lovstva Srbije i učestvovanja dvojice činovnika u nepravilnostima, prvo sa lovnim osnovama, a potom u razgraničenjima lovišta. Na sreću velikog broja lovaca ovi činovnici su otišli u penziju (bez odgovornosti, naravno).

Vi tada niste bili na čelu ministarstva (koja politički analitičari poslednjih godina porede sa feudima), ali danas jeste i mislim da bi trebalo da proverite osnovanost prozivanja Vašeg direktora generalnog inspektorata Dušana Pajkića od strane Društva za zaštitu divljih ptica. O uspešnosti direktorovanja Radivoja Kaurina u nacionalnom parku takođe, jer je on sada u Vašem ministarstvu načelnik šumarske i lovne inspekcije.

Možda prošlost treba ostaviti po strani, ali pomenuti su nadređeni republičkom lovnom inspektoru Rodoljubu Stevanoviću o kome se često piše. Ovaj lovni inspektor je uz precizne navode prozvan u Glasu javnosti 27. septembra ove godine.

Možete Vi gospodine ministre da ne verujete običnim ljudima koji uz potpis i podatke o sebi prozivaju vaše ljude, može da Vas ne interesuje zašto Kaurin i Pajkić kao prvi nadređeni ne iniciraju saslušanje inspektora Stevanovića, ali trebalo bi da bar pitate svog državnog sekretara Željka Radoševića šta on zna o svemu ovome i da li je tačno da je inspektor Stevanović svojevremeno čak i od njega pokušao da iznudi novac.

Postoji još jedna mogućnost: da tužite medije na osnovu zakona koji je usvojila Vaša vlada i koji je u Skupštini glasala Vaša stranka.

Većina lovaca kojih ima oko 90.000 i mnogi čitaoci bi, verujem, voleli da saznaju istinu, umesto sudske odluke.

.........

Glas javnosti (11.10.2009)

Natura Online (12.10.2009)