SVE ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU

Inovacija

Znamo da su nekada štampane lovne karte mimo stvarnog broja, da su kasnije, kada je taj posao poveren Zavodu za izradu novčanica, uzimane lovne karte na ime nepostojećih žena lovaca... Ali, ovaj najnoviji slučaj liči na kriminalnu inovaciju - vrednu pažnje...

Piše Slavoljub Dragišić

 

Čini se da u Srbiji nijednu pozitivnu promenu nismo sproveli do kraja, a loši su uspevali da opstanu i ponovo se pozicioniraju. U lovstvu tek pokušavamo da nešto poboljšamo, dok stare snage još odlučuju.

Bivšem predsedniku i sekretaru LSS još se ne sudi; pri odlasku u Savez predstavnici lovaca imaju tremu, a zaposleni su nervozni (valjda zbog prepolovljenih plata koje su sada "tek" stotinak hiljada); Vojvođani bi da upravljaju lovstvom Srbije, a po lovačkim udruženjima se dešavaju čuda.

Četvrtog novembarskog vikenda u jednom našem lovištu zatečen je ulovu bivši predsednik LSS Zoran Živojinović, za koga je proverom utvrđeno da nema lovnu kartu, te su tako i on i organizator lova učinili krivično delo.

I taman kada su časni lovci odahnuli nadajući se da je to obojici kraj, iz mladenovačkog lovačkog udruženja "Varovnice" u LSS je 4. decembra stigao faks sa obaveštenjem da je na 59. sednici UO 18.09.2009. doneta odluka da se Živojinoviću besplatno (valjda za zasluge) dodeli lovna karta H47503 koja se, inače, vodi na ime Radoslava Simića. Ovaj lovac je navodno odustao od lova posle pet meseci (članarina se plaća do kraja marta)!

Znamo da su nekada štampane lovne karte mimo stvarnog broja, da su kasnije, kada je taj posao poveren Zavodu za izradu novčanica, uzimane lovne karte na ime nepostojećih žena lovaca, ali ovaj slučaj liči na kriminalnu inovaciju vrednu pažnje.

Ipak nema savršenog nedela, jer o ovoj odluci od 18. septembra LSS je obavešten tek 4. decembra, pošto je Živojinović kontrolisan u lovu 22. novembra.

Ima tu još i mnogo bahatosti, jer je u pomenutom lovačkom udruženju, posle smene Živojinovića (bio je i tu predsednik) došao samo novi predsednik koji se neprestano bori sa nasleđenim kadrovima naviknutim na ovakve odluke.

Hoće li mladenovački lovci podržati novog predsednika i "zahvaliti" se starim kadrovima ili nastaviti sa sličnim "inovacijama", pokazaće vreme.

.........

Glas javnosti (13.12.2009)

Natura Online (14.12.2009)