Gljivarski recepti
GLJIVARSKI RECEPTI
Letnja mandža - samo takva
Ovo je jelo koje se može jesti i prstima tako što se hleb umače u sos i sa njim zahvati malo i mase. Verovatno je reč o jedinom jelu uz koje ću dati prednost pivu nad vinom, a razlog tome je što, uz gljive, ovde treba dodati i nešto roštilj kobasica, paradajza, obične i ljute paprike, crni luk, jaja, bosiljak...
Piše i priprema Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pogodaka: 2212
GLJIVARSKI RECEPTI
Taljatele sa gljivama i tikvicama
Preliv spremiti na sledeći način: na maslacu izdinstati luk, pa dodati tikvicu sečenu na štapiće i na kolutove sečenu papričicu. Zaliti mlekom u kojem su namakani vrganji (zajedno sa vrganjima) i dodati krupno sečene šampinjone...
Priprema i piše Vladimi Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimi Janjić, dipl. ing
- Pogodaka: 3620
GLJIVARSKI RECEPTI
Rendane tikvice sa gljivama
Ovo veoma ukusno jelo, koje se sprema sa vrganjima i šampinjonima, ali i sa još dosta veoma bitnih sastojaka, na kraju treba zapeći u rerni oko pola sata. Praksa pokazuje da uz njega najbolje ide lagano i ohlađeno crno vino ili roze...
Priprema i piše Vladimir Janić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janić, dipl. ing
- Pogodaka: 2533
GLJIVARSKI SPECIJALITETI
Palačinke sa vrganjima
Za četiri osobe ispeći osam palčinki, za koje ne dajem recept jer je opšte poznat, ali ovo što sledi niže sigurno će vam se dopasti...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janić, dipl. ing
- Pogodaka: 2232
TOPLA PREDJELA SA GLJIVAMA
Uštipci od goveđeg jezika sa suvim vrganjima
Oko dva sata kuvati jezik dok ne omekša u vodi u koju se dodaju tri kašike začina od sušenog povrća, glavice crnog i glavice belog luka, 15 zrna bibera, bosiljak i ruzmarin. Skuvani i ohlađeni jezik oguliti i iseći krajeve, sredinu jezika iseći na kolutove debele oko pola centimetra...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pogodaka: 2272
PREDJELA OD GLJIVA
Ljutica na žaru
Očistiti ove gljive od zemlje i dobro ih oprati. Odvojiti šešire od stručaka, a krupne šešire prepoloviti...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pogodaka: 2670