PLAVO ZELENI SVET

Počelo glasanje publike za najbolju fotografiju prirode

kosutnjak 

Ljubitelji fotografije i prirode imaju priliku da do 10. septembra glasaju za svog favorita za najbolju fotografiju prirode "Plavo zeleni svet" na adresi www.konkurs.bgmap.rs. Osim fotografije koju odabere publika, još dve fotografije odabraće stručni žiri, a imena svih pobednika biće objavljena 11. septembra na zvaničnoj prezentaciji www.bgmap.rs.

Piše Jelena Petrović / Foto: Centar za unapređenje životne sredine

Centar za unapređenje životne sredine organizovao je foto konkurs uz podršku Telenor fondacije i Grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine, a cilj ovog projekta su promovisanje prirodnih bogatstava i buđenje svesti o značaju očuvanja plavo-zelenih površina u Beogradu i Srbiji.

Na foto konkurs pristiglo 1047 fotografija, a autori najboljih radova biće nagrađeni u sledećim kategorijama:

  • I nagrada – fotoaparat u vrednosti od 200 evra
  • II nagrada – "pametni" mobilni telefon u vrednosti od 150 evra
  • Nagrada publike – "pametni" mobilni telefon u vrednosti od 150 evra.

Najbolje fotografije zainteresovani će moći da vide na izložbi "Plavo zeleni svet" u Knez Mihailovoj ulici od 16. do 29. septembra, a nakon toga izložba će biti preseljena u Ustanovu kulture Parobrod (30. septembar – 2. oktobar) gde će biti organizovana i svečana ceremonija dodele nagrada. 

Izložbu organizuje Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Telenor fondacije, Grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Zelene Srbije, UK Parobrod i udruženja KulturAkt.

.......

Jelena Petrović 
asistent za medije 
Centar za unapređenje životne sredine

T   +381 11 334 9479
A   PALMOTIĆEVA 17, 11000 BEOGRAD
E   Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

.......

Natura Online (24.8.2013)