GREEN FEST

Počela rezervacija karata za filmski program

green-fest-otvaranje1 

Svi zainteresovani za praćenje filmskog revijalnog programa na ovogodišnjem "Green Fest"-u mogu da rezervišu karte na www.greenfest.rs i na taj način osiguraju svoje mesto na Festivalu koji se održava od 29. do 31. oktobra u Domu omladine Beograda

Piše Nataša Lakić, Centar za unapređenje životne sredine

Ulaz na sadržaje programa 5. Međunarodnog festivala zelene kulture "GREEN FEST“ je i ove godine besplatan ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte, saopštio je Centar za unapređenje životne sredine, organizator Festivala.

Svi koji naruče kartu preko www.greenfest.rs će dobiti email potvrde i informacije o preuzimanju karata. Prijave se primaju od petka 17. oktobra pa do početka programa Festivala. U revijalnom delu filmskog programa biće prikazano osam filmova, od kojih će sedam imati premijeru u Srbiji.

Festival će biti otvoren filmom "Seme života" o budućnosti hrane i najvećoj svetskoj banci semena, kao i borbi jednog čoveka da "reorganizuje globalni sistem upravljanja hranom i načini ga funkcionalnim za sva vremena".

Pored ovog ostvarenja, posetioci će biti u prilici i da pogledaju, "Osveta električnog automobila" o istraživačkim i razvojnim programima razvoja električnih automobila najvećih svetskih kompanija i njihovoj borbi - ko će napraviti prvi, najbolji i najbolje prihvaćeni električni automobil za moderno doba i tržište automobila, "Obala" o posledicama neodgovorne urbanizacije koji nas vodi u srce kontraverzi o klimatskim promenama, gde se sudaraju politika, ekonomija i nauka, "Nafta i voda" koji nas upoznaje sa borbom "Davida i Golijata", malog amazonskog plemena i njihovog mladog lidera protiv naftnih kompanija, koji se bore da sačuvaju svoje istorijske korene i ognjišta, "Veći od života" - priča o životu u gradovima i mogućnostima kvalitetnijeg života kroz primenu ideje "čovek u centru planiranja razvoja grada", i "Prokletstvo brana" koji se bavi temom negativnih efekata brana i bezbednijim opcijama  za proizvodnju energije.

Festival će biti zatvoren filmom „Rat za pesak“ koji govori o novoj "zlatnoj" groznici - ratu za drugi najviše korišćeni resurs na svetu - pesak.

U prepodnevnim terminima, zbog izuzetnog interesovanja publike, biće prikazivan film iz prošlogodišnje selekcije festivala - "Više od meda", jedan od najlepše snimljenih filmova u novijoj dokumentarnoj kinematografiji, o izumiranju kolonija pčela širom sveta i uzrocima koji izazivaju ovu pojavu.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” se održava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za kulturu i podršku kompanije Lenovo, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Više o manifastaciji na:

http://www.greenfest.rs/index.php/sr/

......

Centar za unapređenje životne sredineCentar za unapređenje životne sredine (CUZS) je organizcija građanskog društva osnovana 2009. godine, sa ciljem da utiče, podstiče i pomaže zaštitu prirodnog nasleđa i osigura pravičnu raspodelu prirodnih resursa kroz primenu postulata održivog razvoja i zelenih vrednosti.
Osoba za kontakt: Vladan Šćekić, programski direktor, +381 64 279 3335, Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

Natura Online (20.10.2014)