PISMA ČITALACA

Malverzacije u Lebanu

lov-lebane-karikatura

Povodom Vašeg teksta od 19.07.2009. o stanju u Lovačkom udruženju "Jablanica“ Lebane, želimo da demantujemo navode predsednika skoro svih organa LU "Jablanica“ Gorana Janjića koji laže kada kaže da je održao tri Skupštine udruženja. O tim skupštinama nemaju pojma članovi Skupštine, a nema ni datuma održavanja, dnevnog reda i odluka Skupštine...

Poštovano uredništvo!

Povodom Vašeg teksta od 19.07.2009. o stanju u Lovačkom udruženju "Jablanica“ Lebane, a pozivajući se na Zakon o informisanju, želimo da demantujemo navode predsednika skoro svih organa LU "Jablanica“ Gorana Janjića.

Goran Janjić laže kada kaže da je održao tri Skupštine udruženja. O tim skupštinama nemaju pojma članovi Skupštine, a nema ni datuma održavanja, dnevnog reda i odluka Skupštine.

Goran Janjić laže i da je Ljubiša Stojiljković opozvan iz Skupštine od strane svoje sekcije jer sekcija uopšte nije imala sastanak. Ljubiša Stojiljković je smenjen mimo Statuta LU zato što se usudio da progovori o svim malverzacijama Janjića.

Goran Janjić, član predsedništva UO LSS, laže kada kaže da je "pola Srbije prošle godine lovilo bez lovnih karata". Laže, ne bi li prikrio pravo brojno stanje u LU "Jablanica“.

Goran Janjić laže i da se lovne karte izdaju retroaktivno za lovnu sezonu koja je završena sa 31.03.2009. Odlaganje plaćanja i zahtev za lovne karte za 2008/09. godinu uputio je LSS tek 06.04.2009, kada smo na to upozorili nadležne organe.

Da svemu ovome nije kraj i da bahatost i sila na delu uzimaju maha, ne bi li se ostalo u udobnim foteljama, dokaz je i poslednji slučaj, odnosno pokušaj zakazivanja vanrednog zbora LU "Jablanica“. Po sakupljanju potpisa jedne trećine lovaca Udruženja za održavanje vanrednog zbora, Skupštini udruženja je upućen zahtev za zakazivanje istog. Međutim UO LU "Jablanica“ i predsednik Goran Janjić nisu želeli susret sa lovcima, sa obrazloženjem da potpisani lovci nisu stavili broj lovne karte (onih koje nisu ni dobili).

Organizacioni odbor je po sticanju svih uslova, odnosno isteka dve godine od poslednjeg redovnog zbora, zakazao vanredni zbor lovaca za 31.07.2009. O tome su lovci obavešteni preko lokalnih sredstava informisanja i pisanim obaveštenjima po sekcijama.

Kako bi sprečili odziv lovaca na zbor, UO i Goran Janjić su dezinformacijama, preko lokalnih medija, obaveštavali lovce da zbor nije legalan i da se ne odazivaju na njega. Vozilom Udruženja su obilazili teren i, od sela do sela, ubeđivali su lovce da ne idu na zbor.

Na dan održavanja skupa, umesto da dođe na zbor, predsednik Goran Janjić se locirao u kafani, preko puta Doma kulture (gde se održavao zbor) i presretao lovce koji su tuda prolazili ne bi li ih ubedio da ne prisustvuju istom. Da bi zastrašio one koji su odlučili da prisustvuju skupu poslao je jednog od svojih "pulena" da baca petarde na okupljene lovce što je ovaj i učinio.

Zbor je i pored svih poteškoća održan uz prisustvo 62 lovca. Doneti su zaključci od kojih su najvažniji ti da je iskazano potpuno nepoverenje postojećem rukovodstvu i da se traže novi izbori u Udruženju.

O svemu napred iznetom obavešten je MUP Srbije, a protiv Gorana Janjića je podneta prijava zbog zlupotrebe službenog položaja.

S lovačkim pozdravom "DOBAR POGLED",

Branislav Stevanović,

ulica Koste Stamenkovića 19, Lebane

Glas javnosti (16.8.2009)

Natura Online (17.8.2009)