PISMA ČITALACA

Gospodo urednici, gde se dade leteći inspektor?

leteci-inspektor_karikatura

Sve češće se lovački aktivisti sastaju radi utvrđivanja članarine za 2010. godinu i novog statuta Lovačkog saveza Srbije, gde na pauzama komentarišemo vaše pisanje i bar tu vam svi odaju priznanje. Meni, koji vas redovno pratim, a i ostalima sa kojima razgovaram, jasne su poruke sa nedeljnih strana Glasa koje ste posvetili lovcima, ali ostaje nedoumica šta bi sa "letećim inspektorom" Rodoljubom Stevanovićem.

Valjda neće i to da se zataška?

Uz novogodišnje čestitke,

M. Jevtić, Beograd

Odgovor urednika

Teško je u Srbiji, u ovom trenutku, poštovani čitaoci, sa sigurnošću odgovoriti na ovo pitanje jer ministar policije još nije s nama kontaktirao povodom fotografije njegovog policajca sa, u lovokrađi, ubijenim jelenom.

Na mnoga pitanja od LSS nismo dobili odgovore, jer tamo se na nezakonit način priprema usvajanje novog statuta. Priča o "našem" srndaću, svetskom prvaku, utihnula je, a Miloš Beuković, predsednik vojvođanskih lovaca, verovatno ne smatra za potrebno da odgovori na naše pitanje, jer oni su odavno "zasebni". Tužilaštvo još ništa ne preduzima godinu i po po otkrivanju velike pljačke lovačkog novca.

Uz sve ovo i još hiljadu drugih sramnih primera teško je garantovati bilo šta no, ipak, verujemo da ćemo u drugoj polovini januara od direktora generalnog inspektorata Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dobiti informaciju da su lovce oslobodili inspektora Stevanovića.

Verujemo i da ćemo u februaru objaviti reportažu o volu na ražnju kojim će, kako su najavili, nekoliko lovačkih udruženja iz Šumadije združeno proslaviti ovu vest.

Do tada uživajte u lepoti zimskih lovova, pripremajte se za učešće u promenama bez kojih zimskog lova 2011. neće ni biti i čitajte, sada se to definitivno može reći, vaš Glas javnosti.

Slavoljub Dragišić

Glas javnosti (20.12.2009)

Natura Online (22.12.2009)