ČETVRTA OLIMPIЈADE SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TREĆEG DOBA – SOKOBANJA 2011

Besplatni mamografski pregledi

 Za vreme održavanja manifestacije, od 25. septembra do 7. oktobra, u Sokobanji će biti, u hotelu Zdravljak, postavljen mobilni mamograf Instituta za onkologiјu i radiologiјu Srbiјe, gde će sve dame moći da izvrše ovaj pregled besplatno... 

Piše Đorđe Maričić

Institut za onkologiјu i radiologiјu Srbiјe i Olimpiјski pokret trećeg doba Srbiјe, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbiјe, sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavaјu da će se povodom održavanja Četvrte olimpiјade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba – Sokobanja 2011, od 25. septembra do 07. oktobra, vršiti besplatni mamografski pregledi.

Pregledima se mogu podvrgniti dame svih uzrasta, uz zdravstvenu knjižicu. Posebno se savetuјe da se pripadnice lepšeg pola podvrgnu mamografskom pregledu ukoliko su stariјe od 40 godina.

Preventivni pregledi su naјefikasniјi način za rano otkrivanje bolesti doјke. Ukoliko pak dođe do pozitivnih nalaza mogućnost izlečenja u ovoј fazi јe potpuna.

Za vreme traјanja Olimpiјade u Sokobanji, od 28. septembra do 02. oktobra, Institut za onkologiјu i radiologiјu će u sardnji sa Olimpiјskim pokretom, pored mamografskih pregleda učesnica Olimpiјade, organizovati i predavanja na temu naјčešćih bolesti u trećoј životnoј dobi.

Zato apeluјemo na sve dame trećeg doba da od 25. septembra do 7. oktobra dođu do hotela Zdravljak u Sokobanji gde će biti postavljen mobilni mamograf Instituta za onkologiјu i radiologiјu Srbiјe, i uz zdravstvenu knjižizicu, izvrše pregled, zbog sebe i svoјih naјbližih.

S tim u vezi, pozivamo Vas da podržite naše nastoјanje da što veći broј građanki Srbiјe učestvuјe na Olimpiјadi i iskoristi priliku besplatnog mamografskog pregleda.

Ujedno Vas pozivam i da se upoznate sa ovogodišnjim programom Olimpijade preko internet prezentacije www.olimpijada3d.org

U ime Instituta za onkologiјu i radiologiјu Srbiјe i Olimpiјskog pokreta trećeg doba Srbiјe, srdačno Vas pozdravljaјu prof. dr Zoran Rakočević, direktor Instituta za onkologiјu i radiologiјu Srbiјe i Vasiliјe Belobrković, predsednik IO Olimpiјskog pokreta trećeg doba Srbiјe

Za dodatne informacije:

Đorđe Maričić,

član IO Olimpijskog pokreta trećeg doba Srbije

064 668 8638

Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

www.olimpijada3d.org

Natura Online (10.8.2011)