POKOLJ U AMERICI

Krvavi safari u Ohaju

Pokolj divljih životinja u Ohaju. Policija pobila tigrove, medvede i lavove koji su pobegli iz rezervata u Zejnsvilu u Ohaju, čiji je vlasnik pronađen mrtav. Ubijeno i 18 bengalskih tigrova. Amerika šokirana.

Izvor RTS

Izgledalo je kao da je neko uništio Nojevu arku, tvrde svedoci akcije policije u saveznoj državi Ohajo, koja je pobila desetine divljih životinja pobeglih sa farme u gradiću Zejnsvilu Teško naoružani policajci uhvatili su ili ubili veliku većinu divljih životinja, koje su pobegle sa farme, a veruje se da su na slobodi još samo vuk i majmun, saopštila je policija, a prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Ipak, šerif okruga Maskingam Mat Luc rekao je da ne može da bude sto odsto siguran da su te životinje jedine koje nedostaju, među pedesetjednom životinjom koja je juče pobegla iz uzgajališta egzotičnih vrsta.

Verovalo se da su i jedan grizli medved i jedan lav još na slobodi, ali je Luc rekao da su te životinje ubijene prošle noći.

Neke od životinja su usmrćene, pošto na njih nisu delovale strelice za uspavljivanje, već su  nastavljale da beže. Preživele životinje biće smeštene u zoološki vrt.

Šerif Luc je rekao da su kavezi sa životinjama bili otvoreni i da ih je najverovatnije otvorio vlasnik farme Teri Tompson, koji se nakon toga ubio.

Tompson (61) nedavno je pušten iz zatvora nakon što je odslužio godinu dana zatvora zbog optužbi za posedovanje oružja. Prema navodima istrage poznato je da je Tompson u prošlosti zlostavljao i zanemarivao životinje.

Lokalne vlasti su preporučile stanovništvu da ostane kod kuće i da škole budu zatvorene dok se sve životinje ne pronađu. 

Natura Online (21.10.2011)