ZAVRŠENA ŠUMADIJSKA LIGA U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA

Pobeda "Karađorđa"

trap karadjordje1

Na pre­divnim terenima u Vi­njištu lovačko udruženje "Šumadija" iz Kragujevca bilo je, u nedelju 19. jula, domaćin poslednjeg kola Šumadijske lige u gađanju glinenih golubova - di­sciplina trap.

Piše D. Stanojević

Svoje umeće u ovoj di­sciplini pokazali su strelci iz Topole, Kra­ljeva, Rače, Sopota, Lapo­va, Stragara i domaćina Šumadije iz Kragujevca.

Pobednička ekipa je LU "Karađorđe" iz Topo­le, koja je osvojila zlatnu plaketu Lovaćkog saveza Srbije, srebrnu plaketu dobila je ekipa LU "Gradište" iz Rače, a bronzanu LU "Šumadija" iz Kragujevca.

Pojedinačno najbolje rezultate pokazali su Zo­ran Lazarević iz Topole, srebrni je Nikola Ilić iz Sopota, a bronzanu me­dalju osvojio je Dragan Janković iz Topole.

trap-karadjordje2

Ekipni pobednik Lige za 2009. godinu je LU "Ka­rađorđe" iz Topole, koja je osvojila zlatne medalje i pehar LSS, srebrna je ekipa LU "Gradište" iz Rače, a bronzana LU "Šumadija" iz Kragujevca, dok je če­tvrto mesto zauzela ekipa LU "Vladan Milošević" iz Knića.

Tri prvoplasirane ekipe iz Šumadijske li­ge takmičiće se u Kovilo­vu 27. septembra za naziv najboljih u Republici.

Pojedinačno najbolji strelac Šumadijske lige u 2009. godini je Zoran Blagojević iz Rače, drugo­plasirani je Milan Zeče­vić iz Knića, a trećepla­sirani Miodrag Pančić iz ekipe "Kosmaj" iz So­pota. Njima su dodeljene diplome i pehari LSS.

Pored trojice prvopla­siranih još sedam najuspe­šnijih takmičara u sezoni 2009. predstavljaće Šuma­dijsku ligu na republičkom takmičenju u Kovilovu, u borbi za pojedinačno naj­boljeg u Srbiji a to su: Dra­gan Janković, Bojan Jovano­vić i Slavko Šević iz To­pole, Darko Kolović i Draško Blagojević iz Kralje­va, Vladimir  Lazarević iz Kragujevca i Zoran Radoje­vić iz Rače.

Glas javnosti (9.8.2009)

Natura Online (12.8.2009)