subota, maj 08, 2021

 

SVE ONO ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU

Lovci, uključite se

Svesni smo da u ovom trenutku samo u Glasu javnosti lovci mogu da saznaju istinu o dešavanjima u "svom" savezu. Ipak, ne možemo stalno da budemo fokusirani na tu temu, a nove traže mnogo rada i istraživanja. Doći do pravih podataka je vrlo teško, a na kraju je pitanje šta ćete vi učiniti, pošto pročitate sve ovo....

Piše Slavoljub Dragišić

 

Prošle nedelje nije bilo kolumne, a uskršnji i prvomajski broj nisu uopšte imali dodatak za lovce i ribolovce, što je izazvalo reakciju čitalaca koji su mislili da nas je neko "odozgo" stopirao.

U Kuriru i Glasu javnosti tako nešto ne prolazi. Nastojanje lidera G17 plus da uništi ove novine kao što uništava mnogo toga u Srbiji, ne uspeva, pa je sasvim pogrešno i pomisliti da može da se utiče na vlasnika da ugasi neke rubrike.

Svesni smo da u ovom trenutku samo u Glasu javnosti lovci mogu da saznaju istinu o dešavanjima u "svom" savezu. Ipak, ne možemo stalno da budemo fokusirani na tu temu, a nove traže mnogo rada i istraživanja. Doći do pravih podataka je vrlo teško, a na kraju je pitanje šta ćete vi učiniti, pošto pročitate.

Kako god, jedno vreme ćemo provesti u istraživanju "Srbijašuma", još jednog čuvara nacionalnog bogatstva. Krenućemo u proveru podataka o seči šuma, o razvojnim putevima sitnih lopova do mesta u ministarstvima i direktorskih kabineta, o mogućem postojanju izbegličkog lobija, o postavljenjima u Upravnom odboru i (ne)kompetentnosti.

To je naš plan a, vi poštovani lovci, možete biti sigurni da smo i dalje sa vama, ali ne očekujte da se samo čitanjem nedeljnog Glasa javnosti nastave promene. Uključite se i pripremajte za predstojeću Skupštinu LSS i moguću obmanu sa promenom Statuta.

...........

Glas javnosti (24.5.2009) 

Natura Online (25.5.2009)