SVE ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU

Vrhunski bezobrazluk

Predsednik i sekretar LSS sa jednim od zaposlenih u stručnoj službi su se počastili provodom u skupom Kovilovu na naš račun. Nije im prvi put, a ni nama da zažmurimo dok nas pljačkaju... Ali, tog dana je gađanje organizovano u Stragarima gde su ova trojica pozvana kao gosti, što znači - besplatno. Kada ovo pročitate, razmislite koliko još možete da trpite ovakav bezobrazluk?...

Piše Slavoljub Dragišić

 

Obični lovci su za Kovilovo čuli kao mesto gde je održan Svetski kup u gađanju glinenih golubova po olimpijskom pravilniku, zatim kao mestu priprema fudbalske reprezentacije ili, u novije vreme, po sumnjivoj dodeli zemljišta na korišćenje.

Većina je samo slušala priče, jer je teško priuštiti posetu tom mestu. Gorivo za odlazak i povratak, putarina, municija, korišćenje strelišta, malo osveženje u kafiću i to je skoro stotinak evra. Ukoliko imamo u vidu da ogroman broj lovaca u Srbiji ima jedva nešto više od polovine statističkog proseka plate (350 evra) onda je poseta Kovilovu još nedostupna.

Šteta, jer sam se u nekoliko poseta (o svom trošku) uverio u izuzetne uslove. Bili su to doživljaji za pamćenje, ali sam se odlično provodio i sa prijateljima koristeći ručnu mašinu za izbacivanje glinenih golubova ili odlazeći na manja lokalna strelišta.

Sabori lovaca i veće hajke, takođe, imaju kao prateći sadržaj dobro organizovana takmičenja u streljaštvu, pa je pitanje opravdanosti poseta eksluzivnim strelištima. Ovo pitanje se ne postavlja kada se troši tuđ novac (lovački).

Naime, predsednik i sekretar LSS sa jednim od zaposlenih u stručnoj službi su se počastili provodom u Kovilovu na naš račun. Nije im prvi put, a ni nama da zažmurimo dok nas pljačkaju, ali tog dana je gađanje organizovano u Stragarima gde su ova trojica pozvana kao gosti, što znači besplatno.

Kada ovo pročitate, razmislite koliko još možete da trpite ovakav bezobrazluk, a oni kada pročitaju neko vreme neće ovaj račun pominjati. Proći će on pod tekućim pitanjima kada se članovi Upravnog odbora umore.

..........

Glas javnosti (2.8.2009)

Natura Online (10.8.2009)