SVE ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU

Da se prekrstiš...

Razotkrivanje nepravilnosti i kriminala kojim se bavim na stranama Glasa javnosti, često traže učešće u igrama nedostojnim pravih vernika, ali ovakve izjave jednog novopečenog bogataša, "tranzicionog dobitnika" i kako za sebe kaže "lovca" su - da se čovek više puta prekrsti...

Piše Slavoljub Dragišić

 

O pogubnom uticaju na lovstvo Srbije "lovaca", odnosno novopečenih bogataša ili "tranzicionih dobitnika", već sam pisao u kolumni Da ne bude kasno 6. septembra. Ovih dana dok "uspešna" vlast prećutno priznaje da u Srbiji ima 700.000 gladnih, uz zakašnjenje čitam intervju sa jednim takvim "lovcem".

Lovom je počeo da se bavi "već" u 37. godini i za 12 godina lovljenja, između ostalog, odstrelio je više od 600 srndaća, što znači 50 godišnje ili svaki treći dan sezone po jednog. Istovremeno puno i mukotrpno radi. Godišnje u lov ulaže stotinak hiljada evra, a biznis mu počiva, kako kaže, na kreditima.

Na kraju intervjua, dva bisera našeg "lovca" - kaže da mu je lov 40 odsto ventil, a 60 odsto prilika za dokazivanje, te da ga je Bog pogledao i nagradio sav trud.

Razotkrivanje nepravilnosti i kriminala kojim se bavim na stranama Glasa javnosti, često traže učešće u igrama nedostojnim pravih vernika, ali ovakve izjave su da se čovek više puta prekrsti.

"Veliki demokratski" zakon mi ne dozvoljava da ostala saznanja direktno podelim sa vama, te to činim kroz pitanja:

1. Ko je odstrelio srndaća, mogućeg svetskog prvaka?

2. Zašto trofej još nije ocenjen?

3. Da li je to srndać iz ograde (farme u Mađarskoj) ili otvorenog lovišta?

4. Da li je trofej srndaća, nacionalnog prvaka Srbije iz Kruščića (207,25 CIC poena) atipičan?

5. Da li je nacionalna komisija za ocenjivanje bila pod pritiskom pri proceni ovog trofeja, kako bi se kvota za izvoz pomerila i izvezli trofeji od 160-170 poena (posle čega uglavnom počinje atipičnost)?

Iz onoga što znam može proisteći još mnogo pitanja, ali biće jednostavnije kada Zakon i njegovi autori "padnu".

U međuvremenu ne dozvolite sebi da tražite da vas Bog pogleda na gore pomenut način, neće se to dobro završiti!

........

Glas javnosti (25.10.2009)

Natura Online (26.10.2009)