NA LICU MESTA: FAUNTIN HILS

Zabavište i teretana za pse

ABM br 75 strane 56 57 

U srcu ovog gradića američkih bogatih ljudi, blizu Finiksa u Arizoni, nedavno smo posetili ovo zanimljivo i neobično mesto…

Tekst i fotografije Dušan Marinović

Teretana za pse? I zabavište za vašeg kućnog ljubimca kada ste, zbog posla ili neke druge obaveze, odsutni od kuće? Mesto gde vaš pas može mnogo toga da nauči za nedelju-dve, da se socijalizuje, druži sa drugim psima, umori od trčanja i drugih zabavnih aktivnosti?... I sve to pod budnim okom iskusnih kinologa i licenciranih dresera, po povoljnim cenama?

Zvuči, za naše prilike, vrlo neverovatno. Ali, ne i u Americi.

U srcu Fauntin Hilsa (Fountain Hills), gradića američkih bogatih ljudi, blizu Finiksa u Arizoni, nalazi se Allehunde Gym for Dogs, teretana, zabavište, trening centar i grumer za pse.

- Naš cilj je da našim brojnim klijentima i njihovim psima pružimo zaista vrhunsku uslugu - kaže Gerard Šafner, suvlasnik ove teretane za pse i dodaje:

- Kod nas svoje pse dovode naši sugrađani ili mi idemo po njih, svejedno… Ovde psi imaju potpunu brigu i zaštitu, smeštaj i hranu, mogu da se druže i igraju sa drugim psima, a vrlo često ih i treniramo, učimo osnovnom kućnom vaspitanju i redu, izvodimo na svakih sat vremena napolje. Dresuru sa psima radimo kolektivno ili pojedinačno, kod nas ili kod vlasnika, kako se dogovorimo... Dnevni boravak pasa u našem zabavištu i teretani osmislili smo tako da bude aktivan i zabavan ali i da bude pozitivno interaktivno iskustvo za sve učesnike, kako one velike tako i male pse, rasne ili mešance, svejedno - objašnjava Gerard Šafner direktor ovog trening centra, licencirani dreser i autor knjige na engleskom "Dobro radi sa svojim psom i on će dobro raditi za tebe".

Naš sagovornik kaže da, kao i sve druge teretane, i oni imaju različite vrste članstva. Možete izabrati između osnovnog, srebrnog, zlatnog ili platinijumskog članstva i svaka ova vrsta nudi različite opcije i kombinacije za dnevni boravak vašeg psa, dresuru, specijalne događaje i privilegije. Može li se od ovoga dobro živeti? Da. Ali pod uslovom da ste najbolji, da svoj posao radite stručno i savesno, vrhunski, na profesionalnom nivou...

.......

Agrobiznis magazin broj 75, maj 2017, strane 56-57

Natura Online (20.5.2017)