ANKETA

Ljubimci u doba korone

Ljubimci u doba korone

Moje koleginice iz sjajnog hrvatskog štampanog časopisa "Njuškica" i portala www.njuskica.eu pokrenule su lepu i zanimljivu incijativu a to je da, putem anonimne ankete, utvrdimo kako i na koji način je, tokom ovih godinu dana, COVID-19 uticao na naš odnos prema kućnim ljubimcima. Ja sam, kao urednik Nature Online, odmah popunio ovu kratku anketu čiji će rezultati uskoro biti objavljeni... Probaj i Ti. Link ka anketi nalazi se niže...

Piše: Anita Ciba, https://njuskica.eu

Razdoblje koje slijedi odlučili smo posvetiti seriji članaka na temu psihologije ljubimaca. Istraživat ćemo odnos životinja i njihovih vlasnika, otkrivati novosti iz područja istraživanja o ljubimcima, raspravljati o vječnim dilemama poput "Ima li razlike u osobinama ličnosti ljudi koji koje vole pse i onih koji vole mačke?", ali i otvarat ćemo neka nova područja poput "Mogu li ljubimcima biti dijagnosticirane psihičke teškoće?" Posvetit ćemo se svim dobnim skupinama, od toga kako ljubimci mogu utjecati pozitivno na razvoj dječjeg mozga, kako ljubimac može poboljšati (ili narušiti) partnerski odnos, do toga kako ljubimac može povećati kvalitetu života starije osobe.

Prošla godina suočila nas je sve sa nepredvidljivim okolnostima. Promijenio se način na koji odrađujemo osnovne dnevne aktivnosti poput odlaska u dućan ili na posao, postali smo ograničeni u svojim kretanjima i promijenili smo načine komuniciranja jedni s drugima. Oni koji su bili s nama cijelo to vrijeme su naši ljubimci.

Kako je razdoblje korone djelovalo na naš odnos s ljubimcima, kako su se oni nosili s promjenama i ima li posljedica i za njih odlučili smo provjeriti u istraživanju "Ljubimci u doba korone". S obzirom na to da na području naše regije još nije istražena ova tema, vaš uvid nam je posebno važan te ovim putem molimo za pomoć s ispunjavanjem kratkog istraživanja u nastavku:

https://forms.gle/o2HmCiESjmb5auHc6

Rezultate istraživanja prikazat ćemo početkom svibnja (maj) na našoj stranici.

https://njuskica.eu

.....

Natura Online (25.3.2021)