U SELO BUSUR U OPŠTINI PETROVAC NA MLAVI

Ludak ponovo trovao seoske pse

busur-1

Za samo mesec dana, za sada još uvek neidentifikovani počinilac, u selu Busur u opštini Petrovac na Mlavi, ponovo je otrovao seoske pse. I ponovo smo se suočili sa neviđenom brutalnošću i animalnošću nekoga ko samo misli da je - čovek. Šta se desilo?

Natura Online/Foto Danijel Grujić

Kako nam je javio Daniјel Gruјić iz Busura, 8. decembra otrovana su mu tri psa mešanca koji su i stoga dana, oko osam sati ujutru, i izdahnula. Prema njegovim rečima bili su to dobri psi mešanci koji nikome i nikada nisu naneli nikakvu štetu niti zlo.

Istoga dana u selo je došla i republička veterinarska inspektorka Sonja Marković koja je konstatovala da su već dva psa uginula, a da je јedan u veoma teškom stanju. Nažalost, i treći pas јe uskoro izdahnuo jer je otrov bio veoma jak pa je postojala mogućnost da i neko od ljudi ili stoke u selu nastrada.

busur-2

busur-3

Kako je ovo, za poslednjih mesec dana treći slučaj namernog trovanja pasa u Busuru, kada su otrovani i po jedan pas u domaćinstvima Milana Milenkovića i Radmile Novaković), meštani se opravdano pribojavaju da je reč o najverovatnije mentalno poremećenoj osobi koja bi mogla da počne da truje i stoku ali i ljude.

busur-4

Slučaj je sa dokaznim materijalom prijavljen policiјskoј stanici u Petrovcu na Mlavi i sada se, posle krivične prijave, očekuje da tužilaštvo iz Požarevca konačno pokrene istragu kako bi se ovome stalo na put, a počinlac kaznio shodno slovu zakona.

..........

Natura Online (20.12.2011)