nedelja, septembar 27, 2020

 

CENTAR ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTNE SREDINE OTVORIO

Filmski konkurs za 6. Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest"

green-fest-foto 

Svi autori kratkih i amaterskih filmova na temu životne sredine, sve do 9. oktobra 2015, mogu prijaviti svoje radove za prikazivanje na šestom Međunarodnom festivalu zelene kulture “GREEN FEST”. Festival se ove godine održava pod sloganom “Novi horizonti - Budućnost počinje sada”, od 18. do 20. novembra, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine koji organizuje Festival u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

Na konkurs za amaterski film mogu se prijaviti radovi samo ako su snimljeni, u potpunosti, amaterskom tehnikom: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video-kamerom. U okviru ove kategorije biće dodeljene nagrade u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27, i preko 27 godina.

Program kratkog filma je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. Nagrade će biti dodeljene za dva najbolja kratka filma.

Spisak filmova koji su ušli u selekciju za neku od nagrada festivala biće objavljen 30. oktobra na zvaničnoj internet stranici Festivala (www.greenfest.rs) gde se nalazi i kompletna konkursna dokumentacija (http://greenfest.rs/images/GF_Konkurs_2015.zip).

Međunarodni festival zelene kulture "GREEN FEST" je najveća "zelena" manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih pet godina, na konkurse za kratke i amaterske filmove je stiglo više od 800 filmova sa svih kontinenata, održano više od 100 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno više od 80 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od oko 35.000 građana.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" se održava uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja, opštine Stari Grad, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

.....

CENTAR ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTNE SREDINE
ENVIRONMENT IMPROVEMENT CENTRE
T   +381 11 334 9479
A   PALMOTIĆEVA 17,  11000 BEOGRAD

.....

Natura Online (11.9.2015)

{jcomments off}