nedelja, septembar 27, 2020

 

OTVOREN KONKURS ZA IZRADU VIZUELNOG IDENTITETA SEDMOG GREEN FESTA

Mladi umetnici i kreativci - prijavite se

grafika za GFkonkursMladi umetnici i kreativci iz Srbije pozvani su da kreiraju i prijave originalna dizajn rešenja, do 31. avgusta, za vizuelni identitet Sedmog međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest“. Ovogodišnji Green Fest će biti održan u Domu omladine Beograda od 15. do 18. novembra pod sloganom “Jedan dan na Zemlji”, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine, organizatora festivala.

Piše Ivana Jovičić, Centar za unapređenje životne sredine

Poruka identiteta je "Planeta može da bude bolje mesto za život, ukoliko budemo koristili inovativne i pametne tehnologije koje ne zagađuju životnu sredinu“.

Identitet bi trebalo da bude usmeren ka globalnom, tretirajući svaki pojedinačni doprinos kao borbu za zajedničku budućnost svih živih bića, koja žive u skladu sa prirodom.

Pobedničko rešenje će biti nagrađeno sa robnom nagradom u visini od 20.000 rsd, dok će najbolji radovi biti izloženi tokom trajanja Festivala.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti sa zvanične internet prezentacije www.greenfest.rs, na kojoj će biti i objavljena imena pobednika do 15. septembra. 

Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" je najveća "zelena" manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih šest godina festival je posetilo više od 47.000 ljudi.

Ovogodišnji Green Fest se održava uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta RS, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Delegacije EU u Srbiji i EU Info centra kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

……

Natura Online (20.7.2016)