Prolećni ukus fest u Kombank dvorani

Ukus Fest 01

U Kombank dvorani u Beogradu (bivši Dom sindikata, ulaz sa Trga Nikole Pašića), 23. i 24. marta (subota i nedelja), održava se dvodnevni festival domaće hrane i pića. "Oseti ukus proleća" moto je Festivala punog adrenalina, buđenja pozitivne energije u programu velikih iznenađenja. Na Festivalu je predstavljeno više od 2.000 proizvoda iz cele Srbije i regiona, a ulaz za sve posetioce, tokom oba dana, besplatan je, uz uživanje u degustacijama na svim štandovima i punktovima izlagača...

Piše Kristina Trmanović / Foto Dušan Marinović

Posle godinu dana od prvog "Prolećnog Ukus Festa" posetioce očekuju nove "ukusne" premijere!

Ukus Fest 17

Ukus Fest 02

Prvi put nam stiže za medalju, onu najsjajniju - med sa zlatom. Pravi hit festivala očekuje posetioce u namazima sa pečurkama, tvrdim sirom sa potpuno novim prirodnim začinima, kao i čuvenim kozjim sirevima iz Bosne, pripremljenim po posebnoj narodnoj recepturi! Direktno iz Istre, dolazi neprevaziđeno maslinovo ulje, kao i specijalne salate, a sve to uz nove ukuse fantastičnih ljutih "šmek" začina. Možemo li da odolimo festivalskoj euforiji koja nas  očekuje i u inovaciji: pečeni sir sa slaninom?

Ukus Fest 03

Ukus Fest 04

Ukus Fest 07

Ukus Fest 05

"Prolećni ukus Fest" je pripremio bogat program.

Ukus Fest 08 

Ukus Fest 09

Sa obronaka Stare planine udahnućemo i probati jedinstvene čajeve. U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom... Naravno, posetioci "Prolećnog ukus Festa" imaće priliku da probaju i da nabave nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suvomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, prirodnih sokova... a koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja.

Ukus Fest 10

Ukus Fest 11 

Ukus Fest 12 

Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, kulena i slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu pravog domaćeg piva. Zagolicajmo nepca uz magiju hrane i zalogaja i slatka uživanja Festivala mogu da počnu!

Ukus Fest 13

Ukus Fest 14

Ukus Fest 15

Ukus Fest 16

Ukus Fest 19

Neodoljivi domaći kolači i nadaleko čuveni tradicionalni džemovi, biće u dodiru sa čarobnim aromama "šarmantnog ukusa" aronije u specijalnom izdanju "Prolećnog Ukus Festa".

Ukus Fest 22

Ukus Fest 23 

"Prolećni Ukus Fest" podržali su Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za privredu i turizam Skupštine grada Beograda i Turistička organizacija Beograda. Specijalni gosti festivala su ugledni privrednici iz regiona.

Zemlja gost "Prolećnog ukus Festa" je Republika  Egipat. Ukusi sa ovog podneblja, donose nam tradicionalne specijalitete sa neobičnim i ukusnim aromama.

Posetiocima u Kombank dvorani "Prolećni Ukus Fest" poklanja BESPLATAN ULAZ za oba dana Festivala, uz uživanje u degustacijama na svim štandovima i punktovima izlagača!

Ukus Fest 24

Ukus Fest 25

"Prolećni Ukus Fest" danas je svečano otvoren u centralnom holu Kombank dvorane u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Ambasade Egipta, Sekretarijata za privredu i turizam Skupštine Beograda, Turističke organizacije Beograda i brojnih uglednih gostiju i novinara.

Ukus Fest 26

Drugog dana festivala, u nedelju 24. marta u 17 časova, specijalni međunarodni žiri proglasiće i najbolje proizvođače hrane i pića u devet različitih kategorija i uručiti priznanja.Najprestižniju nagradu "Prolećnog ukus Festa", specijalni "Grand Prix" festivalske publike, osvojiće proizvod koji dobije najviše glasova posetilaca.

Festivalski viked traje u subotu 23. i nedelju 24. marta od 10.00 do 19.00 časova.

Natura Online (23.3.2019)