Green Fest 2019: otvoren filmski konkurs

GREEN FEST KONKURS 

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda su otvorili konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 10. Međunarodnom festivalu zelene kulture "Green Fest" koji će biti održan od 15. do 18. oktobra 2019. u beogradskom Domu omladine. Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2017. godine, i čije trajanje ne prelazi 60 minuta. Više informacija o prijavljivanju filmova se može pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs

Rok za prijavu na konkurs je 14. jun, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 15. avgusta 2019.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 7 kategorija: Najbolji film iz jugoistočne Evrope (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija i Turska), Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina), a od ove godine je uvedena i nagrada za Najbolji VR film - rađen u tehnologiji virtualne realnosti.

Međunarodni festival zelene kulture "GREEN FEST“ je najveća "zelena" manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih devet godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo više od 5.000 filmova sa svih kontinenata, održano gotovo 200 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno više od 150 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od preko 75.000 građana. 

Deseti Međunarodni festival zelene kulture "Grin Fest" sprovodi Centar za unapređenje životne sredine, uz podršku mnogobrojnih partnera i prijatelja.

OSOBA ZA KONTAKT:
Vladan Šćekić
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
064/2793335

Natura Online (17.4.2019)