NOVE TEHNOLOGIJE I CRKVA

Vatikan trasira puteve do vernika internetom

Tokom protekle nedelje, vrhunski medijski stručnjaci sastali su se sa vatikanskim biskupima kako bi im otkrili najbolje metode za širenje poruka katoličke crkve u 21. veku. Tako su se sudarila dva različita sveta; veb profesionalci iz Googlea, Facebooka, Youtubea i Wikipedije sastali su se u Vatikanu sa predstavnicima crkvenih vlasti da se dogovore oko tajni koju čine tri čarobna slova "W“ (World Wide Web)...

Izvor Mikro vesti

Katolička crkva već dugo ne može uvek svojim vernicima da jasno prenese poruke, a i potezi Pape sve se češće preispituju. Sa ciljem da se popravi komunikacija Crkve i vernika, sazvana je četvorodnevna konferencija, na kojoj su predstavnici društvene mreže Facebook, pretraživača Google, lokacije za razmenu video materijala Youtube i veb enciklopedije Wikipedia, visokim katoličkim crkvenim zvaničnicima predstavili važnost Interneta u životu mladih ljudi.

Vatikanski biskupi upoznati su sa pretnjama hakera i kako se boriti sa njima, a savetovao ih je mladi kompjuterski stručnjak iz Švajcarske, koji u Interpolu radi kao stručnjak za kriminal na Internetu.

Ova konferencija je samo jedan u nizu poteza pape Benedikta XVI koji je vezan za nove tehnologije. Papa Benedikt XVI je poznat u javnosti po korišćenju savremenih tehnologija, a zna se i da on redovno koristi prenosivi računar i sluša muziku preko iPoda.

Izvor Mikro vesti (16.11.2009)

Natura Online (18.11.2009)