SEZONA LOVA NA PREPELICE TRAJE SAMO DO 1. OKTOBRA

Lovilo se "školski"

lov na prepelice

Lov na prepelice je veoma zanimljiv, naročito zbog lovačkih pasa koji prosto "polude" iziritirani mirisom koji opija njihova čula. Lovcima je ovaj lov važan i zato što mogu da izvrše dobru obuku pasa i "smire" ruku pred nastupajuću sezonu - lova na patke i fazansku divljač...

Piše Stevan Banković

Rubrika "Lov i ribolov" Glasa javnosti je već gostovala u lovu na prepelice, o čemu smo pisali u prethodnim brojevima. Lov na prepelice je veoma zanimljiv, naročito zbog lovačkih pasa koji prosto "polude" iziritirani mirisom koji opija njihova čula.

Ova mala koka je pravi delikates i specijalitet koji obožavaju mnogi gurmani. Ali, lovcima je mnogo važnije to što mogu da izvrše obuku pasa i "smire" ruku pred nastupajuću sezonu lova na patke i fazansku divljač.

Ukoliko se učesnici lova pridržavaju osnovnih pravila, kao što je bio slučaj proteklog vikenda u lovištu Varovnice na terenu u selu Jagnjilu, uspeh ne sme da izostane, što se sa fotografije može i videti. Lovilo se baš "školski".

Inače, u Šumadiji su još uvek prisutne prepelice koje su leto provele na našim terenima, pa se tek očekuju one prolazne koje će naići pri povratku sa severa (takozvani "cugovi"), kažu kao jedan ljubitelji ovog lova Srki, Dača i Miloš.

Sezona lova na ovu divljač traje, da podsetimo, do 1. oktobra.

Glas javnosti (30.8.2009)

Natura Online (2.9.2009)