A SAD MALO BEZ MESA...

Recepti vegetarijanske kuhinje (2)

Ovog puta govorićemo o tome kako da spremite zapečene punjene paprike sa sirom, pasulj bez mesa, tirolski krompir i musaku od karfiola. Ne znamo da li ste imali priliku da probate spanać sa pirinčem? Ako niste - niže je recept i za to vegetarijansko jelo...

Natura Online

Zapečene punjene paprike

Sve što je prethodno potrebno za punjenu papriku obarimo i već tako skuvanim filom punimo paprike. Zapečemo u rerni, prelijemo vodom, uljem i alevom paprikom. Između paprika može da se ubaci na kolutove iseckan paradajz.

Zapečene punjene paprike sa sirom

Kravlji sir, griz i jaja pomešamo i sa tom masom punimo paprike. Ostalo je isto kao i u prethodnom receptu.

Pasulj bez mesa

Pasulj potopiti preko noći. Sutradan ga kuvati gustog sa malo vode. Dodati šargarepu na kolutove, dosta seckanog crnog luka i, kada je skoro kuvan, dodati krompir sečen na kockice. Krompir će mu dati gustinu, a i samo zrno tako da zaprška nije ni potrebna. Kada je jelo skoro gotovo dodati alevu papriku i ulje.

Tirolski krompir

Obarimo krompir u ljusci i jaja. Sve to oljuštimo i isečemo na kolutove, ređamo u vatrostalnu činiju ili tepsiju, red krompira, red jaja, pa opet krompir, pa jaja. Sve to posolimo i prelijemo pavlakom i uljem i zapečemo u rerni.

Musaka od karfiola

Obarimo karfiol i poređamo ga u tepsiju, prelijemo sa izmešanom pavlakom i jajima, pa pospemo prezle od gore i peršunov list., Sve to se zapeče u rerni da porumeni. Vodu u kojoj smo barili karfiol ne treba baciti jer se može iskoristiti za supu. Isto se ovako može praviti i musaka od obarene boranije.

Spanać sa pirinčem

Obarimo pirinač i obarimo i iseckamo spanać. Dodamo u vreloj vodi posoljene sojine ljuspice, iseckan beli luk, pavlaku, jaja, prezle i so. Sve se to izmeša i zapeče u rerni da porumeni.

Natura Online (31.10.2009)