nedelja, septembar 27, 2020

 

OD 13. DO 15. NOVEMBRA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Posetite obrazovni program Green Festa

greenfestlogo

 

Koji su izazovi na putu povećavanja teritorije pod zaštitom? Da li znaš kako stambeni objekat pretvoriti u ekološki nezavisnu kuću? Koliko je tema životne sredine među prioritetima medijskih kuća u Srbiji? Prijavi se i saznaj više o ovim temama! Ulaz je besplatan za sve zainteresovane posetioce ali je zbog ograničenog broja mesta, neophodna prijava.

Piše Nataša Lakić, Centar za unapređenje životne sredine 

 

Međunarodni festival zelene kulture “GREEN FEST” održaće se od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda. Tokom ta tri dana, publika će imati prilike da vidi bogat filmski program savremene svetske produkcije, da se upozna sa “zelenim” inicijativama, umetnicima, organizacijama i proizvodima, kao i da uzme učešće u nekom od obrazovnih programa Festivala. Više informacija o ovogodišnjem Festivalu možete naći na www.greenfest.rs

U okviru obrazovnog programa biće održana radionica “Profesionalni izazovi u zaštiti predela”, panel diskusija “Mediji i životna sredina” i predavanje “Kako napraviti ekološku kuću”. Ulaz je besplatan za sve zainteresovane posetioce, ali zbog ograničenog broja mesta, neophodna je prijava slanjem osnovnih podataka (ime i prezime, godište i broj telefona) na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

RADIONICA: PROFESIONALNI IZAZOVI U ZAŠTITI PREDELA

Sreda, 13.11.2013. 16 časova

Trajanje: 60 minuta

Značaj zaštite prirodnih dobara odavno je prepoznat. Međutim, koji su izazovi na putu povećavanja teritorije pod zaštitom? Uz pomoć predstavnika Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja i Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, kroz timski rad u grupama i diskusiju, saznajte kako da savladavate profesionalne izazove.

 

PANEL DISKUSIJA: MEDIJI I ŽIVOTNA SREDINA

Četvrtak, 14.11.2013. 15 časova

Trajanje: 120 minuta

Masovni mediji su odavno postali prenosnici svih informacija koje nas zanimaju. Životna sredina kao okruženje u kom živimo nije dobila takav tretman. Koliko je tema životne sredine među prioritetima medijskih kuća u Srbiji? Da li komercijalni mediji imaju potrebu da se bave ovom temom? Koliko su kvalitetne informacije koje dobijamo od njih? Da li mediji i javnost mogu biti pokretač društvenih promena? Ovo su samo neka od pitanja na koje ćemo probati da nađemo odgovor u okviru panel diskusije.

Učestvuju:

Ivan Cvejićglavni i odgovorni urednik, Novinska agencija Beta,

Igor Rillurednik, Nacionalna Geografija Srbija,

Slobodan Bubnjevićurednik komunikacija, Centar za promociju nauke i

Duška Dimovićdirektor programa u Srbiji, Svetski fond za prirodu

 

PREDAVANJE: KAKO NAPRAVITI EKOLOŠKU KUĆU

Petak, 15.11.2013 16 časova

Trajanje: 60 minuta

 Da li znaš da se stambeni objekat može pretvoriti u energetski nezavisnu jedinicu kroz primenu mera energetske efikasnosti i minimalne upotrebe obnovljivih izvora energije, sa svim ugodnostima neophodnim za svakodnevni život? Arhitekta Rade Kosanović i inženjer Vladimir Janković tvrde da je to moguće. Saznaj sve o pasivnoj arhitekturi, primeni različitih mera i preporukama za izgradnju ovakvih objekata.

.......

Natura Online (9.11.2013)