NA JUBILARNOM TAKMIČENJU RIBOLOVACA 33 TAKMIČARA

Kup Šumadije 2009.

kup-sumadije-ribolov

U godini jubileja - osamdesetogodišnjice osnivanja - najstarija organizacija sportskih ribolovaca "Šumadija" iz Kragujevca organizovala je, u subotu 3. oktobra, "Kup Šumadije 2009" na jezeru Gruža.

Piše D. Stanojević

Na jubilarnom kupu učestvovala su 33 takmičara iz Jagodine, Niša, Erdevika, Čačka, Niša, Kraljeva, Gornjeg Milanovca i Kragujevca svrstanih u jedanaest ekipa.

Takmičarke i takmičari kluba OSR "Šumadija" su, po rečima predsednice ovog udruženja Gordane Rajić, u samom vrhu srpskog ribolova što su potvrdili u Ligi Srbije na kojoj je Zorica Petković, kao četvrta, izborila mesto u reprezentaciji Srbije te će i učestvovati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Dva takmičara GOSR "Bagremar" ostvarili su najbolje rezultate na pisti, a to su Nenad i Predrag Stojanović sa 6.780, odnosno 6.330 grama i osvojili prva mesta u svojim sektorima, a Danijel Kostović sa ulovom od 6.155 grama bio je najbolji u svom sektoru.

Ekipno, i pored osvojena prva dva sektorska mesta ekipa "Bagremara" osvojila je drugo mesto. Pobedila je ekipa "Šumadije", a trećeplasirana je ekipa "Bukulja" iz Aranđelovaca.

Tradicionalno OSR "Šumadija" će, u ovoj godini jubileja, organizovati i tromeč između Kragujevca, Jagodine i Niša jer je to takmičenje ustanovljeno još 1929. godine (pre formiranja Ribolovačkog saveza Srbije) što je ponos ovih preteča organizovanog takmičenja u sportskom ribolovu u Srbiji.

..........

Glas javnosti (11.10.2009)

Natura Online (16.10.2009)