U SRBIJI NOVI LEK PROTIV OPASNE BOLESTI PASA

Lek koji leči demodikozu?

"Antidemo" za dva meseca, koliko je na tržištu, spasao više od 400 pasa od gotovo neizlečivog demodeksa. Vlasnici pasa oduševljeni - piše dnevni list Kurir. 

Izvor: Kurir

- Iskreno nisam verovala da će pomoći mom psu Akiju jer sam pre upotrebe "antidema" koristila mnoge lekove za koje su mi veterinari garantovali da će dovesti do oporavka od demodeksa, što se nije dogodilo. Međutim, posle 15 dana od primene ovog lekovitog dodatka ishrani primetila sam da su na ogoljenim mestima počele da izrastaju sitne dlačice - kaže za Kurir Jovana Prelević iz Beograda, vlasnica dva zlatna retrivera.

Njen pas je samo jedan od preko 400 njih koji su se oporavili od gotovo smrtonosne bolesti čiji je izazivač grinja demodeks kanis, koja psu stvara užasne rane na koži i dovodi do gubitka dlake.Domaća farmaceutska kompanija "Pejper farm nečerals" proizvela je "antidemo", preparat u obliku hrane koji jača imunitet, daje izdržljivost i snagu.- Zahvaljujući izbalansiranoj formuli vitamina, minerala i proteina, popravlja kvalitet dlake, a utvrđeno je da utiče i na ubrzano zarastanje kostiju i mišića - rekli su nam u ovoj kompaniji i dodali da je "antidemo" potpuno prirodan preparat napravljen od 27 vrsta lekovitog bilja.
 Kako kažu, prvi efekti vidljivi su već posle 10 do 15 dana od primene, a "antidemo" se može davati i i zdravim psima, naročito u zimskom periodu radi podizanja imuniteta.

U svetu ih ubijaju, kod nas leče!- Obolele od demodeksa u svetu uglavnom uspavljuju. Bilo je nekoliko bezuspešnih pokušaja lečenja različitim preparatima, ali se u više od 90 odsto slučajeva pokazalo kao neuspešno - priča za Kurir dr veterinarske medicine Dušan Božović i dodaje da se simptomi ove bolesti ispoljavaju u vidu gubitka dlake, pada imuniteta i rana na koži.

O demodikozi pasa pročitajte više u tekstu diplomiranog veterinara Milana Mitrića

Natura Online (28.10.2011)