Recepti: kvrguš sa gljivama
Ovo je staro jelo koje se priprema na razne načine. Ova modifikacija je, po meni, najinteresantnija. Preporučujem upotrebu šumskih gljiva mada je odlično i uz šampinjone ili bukovaču...
Priprema i piše: Vlada Janjić, dipl. ing
- Pregleda: 2757
Pročitaj više: Kvrguš sa gljivama
Recepti: boršč sa suvim gljivama
• Iz naslova je jasno da je ovde reč o ruskom receptu. Ovo je jedna od mogućih modifikacija tradicionalnog ruskog jela, zapravo čorbe, koju sam pronašao u ruskoj knjizi "Gribnaja encipklopedija" autorke Galine Fedorovske...
Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pregleda: 3281
Pročitaj više: Boršč sa suvim gljivama
Recepti: pljeskavice od gljiva
Vrlo sitno iseckane gljive pomešati sa brašnom, sitno seckanim ili zdrobljenim belim lukom, začinima i jajetom, pa od toga napravite homogenu smesu. Gustinu podešavajte brašnom. Formirati pljeskavice koje se pre prženja uvaljaju u prezlu ili palentu...
Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pregleda: 3069
Pročitaj više: Pljeskavice od gljiva
Gljivarski recepti: čorbasta prolećna rapsodija
Možda će vam ime ove čorbe zvučati pretenciozno, ali ovo je jedna od najukusnijh laganih čorbica koje sam do sada probao, a možete mi verovati na reč da sam dosta toga do sada pokusao, na viljušku nabo ili hlebom pomazao...
Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pregleda: 2404
Pročitaj više: Čorbasta prolećna rapsodija
Gljivarski recepti: gratinirane pečurke
• Recept za ovo jelo pronašao sam u jednoj knjizi na ruskom jeziku o gljivama (u slobodnom prevodu "Gljive ruskih šuma"). Originalni recept sam vrlo malo modifikovao i toplo ga preporučujem svima, kao jedan od najboljih načina za pripremu gljiva. Pri davanju ovog recepta prijateljima (ponekad i prijateljicama) obično bih započinjao: "Uzmite korpu, obujte čizme i krenite u šumu"...
Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pregleda: 2498
Pročitaj više: Gratinirane pečurke