Gljivarski recepti
GLJIVARSKI RECEPTI
Palačinke sa gljivama i telećim mozgom
Ovo jelo se sprema za četiri osobe. Zato je potrebno prethodno ispeći 12 palačinki (za koje ne dajem recept jer je opšte poznat) ali predlažem da obavezno pročitate ovaj recept i uverite se koliko ova jelo može biti ukusno...
Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 437
GLJIVARSKI RECEPTI
Boranija sa suvim gljivama
Evo još jednog zanimljivog recepta. Zašto? Ovo je jedina boranija koja mi se sviđa. Ostale, eventualno, mogu da jedem ali ovu boraniju sa gljivama stvarno volim…
Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 466
GLJIVARSKI RECEPTI
Skandinavska musaka sa gljivama
Uz ovo jelo, koje se veoma lako sprema, preporučujem belo vino ili neku prolećnu salatu...
Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 454
GLJIVE NAŠIH KRAJEVA
Čuvanje gljiva zamrzavanjem
Kao i većinu drugih namirnica i gljive je moguće, dubokim zamrzavanjem, sačuvati za upotrebu duže vreme. Ovaj način konzerviranja primenljiv je praktično na sve vrste gljiva, ali ne pod istim uslovima i na isti način.
Piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 798
GLJIVARSKI RECEPTI
Svinjski vrat sa bakrenjakom
Gljivu bakrenjak (borov čavlić, Gomphidus rutilus) već dugo koristim u ishrani ali kako je reč o jesenjoj vrsti, kada je i inače obilje vrsta, nikada je nisam probao samostalno, uvek je bila deo nekog gulaša sa mnogo vrsta, pa je nisam nikada probao baš kako treba. Ove godine prvi put sam probao da je pripremim tako da ona bude glavna zvezda. Ovo je rezultat: svi gosti su bili veoma zadovoljni...
Priprema, piše i fotografiše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 1041
GLJIVARSKI RECEPTI
Pasta fažoli
(Testenina sa pasuljem)
Za naše pojmove pomalo neobičan recept; zapravo prvu verziju ovog jela probao sam davno u Dalmaciji, a ovo bi bila moje interpretacija jer sam u recept ubacio malo gljiva. Važna napomena: mnogo je ukusnije ako koristite skuvan čorbast pasulj "od juče", nego samo pasulj iz konzerve...
Priprema, piše i fotografiše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić
- Pogodaka: 682