GLJIVARSKI RECEPTI
Pileća janija sa gljivama
Uz jedno pile, malo spanaća, krompira, prolećnih gljiva i povrća, na stolu ćete imati ovo ukusno jelo kojem je, kako i slika govori, teško odoleti…
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 2130
Pročitaj više: Pileća janija sa gljivama
RECEPTI
Musaka Balkanika
Malo slobodnog vremena iskoristio sam za novu gastronomsku kreaciju. Jelo je zaista vrhunsko i svakako bi ga valjalo probati, mada nije baš jednostavno za pripremu. Probao sam da ga spremam i sa kupovnim i sa branim gljivama; moj izbor je ipak - mešavina jajčare i vrganja. U tom slučaju, ovo jelo je dostojno naziva ove prve gljive - carsko.
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 1630
Pročitaj više: Musaka Balkanika
RECEPTI SA GLJIVAMA
Piletina sa gljivarskim prilogom
Ovo jelo je kao stvoreno za letnje dane pa možda i zbog toga voli rashlađena bela vina, a nema ništa protiv ni ružice… Evo šta vam je sve potrebno od namirnica za ovo fantastično jelo koje nije teško ni spremiti. Probajte obavezno.
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 2699
Pročitaj više: Piletina sa gljivarskim prilogom
RECEPTI
Kapama sa gljivama
Kapama sa gljivama je jelo za više osoba. Može da se sprema i u kotliću i u zemljanom loncu, dakle - i u prirodi. U svakom slučaju, ovo je vrhunski gastronomski doživljaj.
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 1953
Pročitaj više: Kapama sa gljivama
RECEPTI SA GLJIVAMA
Čorba od šaranove glave i smrznutih gljiva
Evo jednog zimskog iznenađenja. Ova čorba liči i na riblju čorbu i na čorbu od gljiva, ali ni na jednu previše, već pomalo na obe...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 2372
Pročitaj više: Čorba od šaranove glave i smrznutih gljiva
RECEPTI SA GLJIVAMA
Piletina sa gljivama i rokforom
Za ovaj recept preporučujem sir Rokfor – odnosno drugi sir sa plavom plesni. Uz ovo jelo ide crno vino koje nema previše tanina, pre svega kaberne ili slično...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 2194
Pročitaj više: Piletina sa gljivama i rokforom
GLJIVARSKI RECEPTI
Rendane tikvice sa gljivama
Ovo veoma ukusno jelo, koje se sprema sa vrganjima i šampinjonima, ali i sa još dosta veoma bitnih sastojaka, na kraju treba zapeći u rerni oko pola sata. Praksa pokazuje da uz njega najbolje ide lagano i ohlađeno crno vino ili roze...
Priprema i piše Vladimir Janić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 3084
Pročitaj više: Rendane tikvice sa gljivama
PREDJELA OD GLJIVA
Ljutica na žaru
Očistiti ove gljive od zemlje i dobro ih oprati. Odvojiti šešire od stručaka, a krupne šešire prepoloviti...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 3164
Pročitaj više: Ljutica na žaru
Recepti: gljivarski koktel
• Ovo je lagana osvežavajuća salata koja se može servirati kao predjelo. Uz nju predlažem ohlađeno mirisno belo vino (šardone, temjanika ili traminac). Ideja je u osnovi koktel od škampa, ali kako ih je nemoguće u Moravi upecati, predlažem ovu alternativu...
Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 2564
Pročitaj više: Gljivarski koktel
Recepti sa gljivama: puding od suvih vrganja
Ovo može biti prilog ali i predjelo, pa i samostalno jelo. Može se servirati i toplo i hladno. Probajte...
Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 2695
Pročitaj više: Puding od suvih vrganja
Recepti sa gljivama: posne suve paprike punjene suvim vrganjima
Kako je vreme posta evo jednog posnog jela. Danas sam ga spremao i nije uopšte loše. Dovoljno je dobro da se uz njega može piti vino, laganije crno ili roze. Možete ga isprobati...
Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 3436
Pročitaj više: Posne suve paprike punjene suvim vrganjima