Online magazin za one koji vole prirodu
Ponedeljak, Jun 05, 2023
  • Početna
  • Naša izdanja
      • Back
      • eKnjiga Dresura pasa - Pitanja & odgovori
      • eBook Dog training - Questions and Answers
      • eKnjiga Šarplaninac - Juče, danas, sutra?...
      • eKnjiga Labrador retriver - Pitanja i odgovori
      • Knjiga Doberman - Kompletan vodič za vlasnike i ljubitelje rase
      • eKnjiga Gastronomski vodič kroz šumu
      • eKnjiga Ishrana - Mali priručnik za vlasnike pasa
      • NO Magazin broj 1
      • NO Magazin broj 2
      • eKnjiga Natura- svi brojevi
      • Uputstvo za daunloud i upotrebu digitalnih knjiga
      • Privatnost
      • Reklamacije
  • Knjižarica
      • Back
      • Digitalizovani brojevi Nature
      • Agrobiznis magazin
          • Back
          • Pčelarski podsetnik
          • Lekovito i začinsko bilje
          • Manastiri i običaji srpskog naroda
          • Psi kao kućni ljubimci
          • Pretplata na Agrobiznis magazin
      • Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O.
  • Vesti/Ukratko
      • Back
      • Video & Audio
      • Najava događaja
      • Manifestacije
      • Akcije
  • Komentari
  • Priče
  • Kinologija/Psi
      • Back
      • TV prilozi
  • Lov
      • Back
      • Lovstvo
      • Lovački recepti
  • Ribolov
      • Back
      • Riblji recepti
  • Golubovi
  • Pčele
  • Mačke
  • Konji
  • Ptice
  • Životinje
  • Sitne životinje
  • Akvaristika
      • Back
      • Ihtiologija
  • Teraristika
  • Planeta
  • Nauka
      • Back
      • Vreme i klima
  • Veterina
  • Ekologija
  • Biljke
      • Back
      • Cveće
      • Lekovito i jestivo bilje
      • Povrće
      • Voće
  • Gljive
      • Back
      • Gljivarski recepti
  • Ishrana
      • Back
      • Recepti
      • Poslastice
      • Vegetarijanski recepti
  • Zdravlje
  • Odmor i rekreacija
      • Back
      • Putovanja
      • Izleti
      • Banje
  • Narodni običaji
  • Zanimljivosti
  • Saveti
  • Reagovanja
  • Kviz znanja
  • Feljton
  • Arhiva
      • Back
      • Svi objavljeni tekstovi
  • Marketing
  • O nama
  • Kontakt
  • Smart search
  1. Vi ste ovde:  
  2. Home
  3. Gljive
  4. Gljivarski recepti

Gljivarski recepti

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Pasta fažoli 

(Testenina sa pasuljem)

pasta fazoli sa gljivama

Za naše pojmove pomalo neobičan recept; zapravo prvu verziju ovog jela probao sam davno u Dalmaciji, a ovo bi bila moje interpretacija jer sam u recept ubacio malo gljiva. Važna napomena: mnogo je ukusnije ako koristite skuvan čorbast pasulj "od juče", nego samo pasulj iz konzerve...

Priprema, piše i fotografiše: Vladimir Janjić, dipl. ing

Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 04 Oktobar 2020
Pregleda: 877

Pročitaj više …

Facebook
Share
powered by social2s

 

GLJIVASKI RECEPTI

Harambašin lonac

harambasin lonac 01

Za ova jelo potrebno je malo mašte, nešto kopriva, sezonskih gljiva, goveđeg bujona, malo kačkavalja i više začina. Evo kako se sprema ovo ukusno jelo…  

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 19 Maj 2020
Pregleda: 1256

Pročitaj više …

Facebook
Share
powered by social2s

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Ajmokac sa crnom trubom

Ajmokac sa crnom trubom 01 

Neko bi uz ovaj ajmokac servirao, možda, kiselo mleko ili pavlaku, ali ja ga volim i tako, bez ikakvog dodatka. Može biti čorba pre jela, a može biti i obrok-čorba odnosno glavno jelo. Uostalom, doda se malo više mesa i eto - ukusnog jela.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 24 April 2020
Pregleda: 1563

Pročitaj više …

Facebook
Share
powered by social2s

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Pileći bataci sa crnom trubom

pileci bataci sa crnom trubom 01

Ove batake servirati uz pire od graška i lagano crno vino. Ali, prethodno, evo recepta kako spremiti ovaj specijalitet…

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 28 Mart 2020
Pregleda: 1449

Pročitaj više …

Facebook
Share
powered by social2s

 

GLJIVARSKI RECEPTI 

Klajsterone

klajsterone 01

U vodi namočiti suvu crnu trubu bar jedan, bolje dva sata. Ocediti namočene gljive i sitno ih naseckati. Vodu zagrejati neposredno do ključanja i izmešati sa brašnom… ipak, pročitajte ceo tekst kako spremiti ovaj izuzetan i neobičan slatkiš...

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 28 Mart 2020
Pregleda: 1560

Pročitaj više …

Facebook
Share
powered by social2s

 

GLJIVE NAŠIH KRAJEVA

Mariniranje gljiva 

ABM 105 str 57 

Ukoliko imate sreće da naberete dovoljnu količinu čvrstih vrsta (razne mlečnice, mladi vrganji, jesenje žilavije vrste, kao i vrste koje rastu na drvetu), preporuka bi bila da jedan deo marinirate, odnosno ukiselite, kao što se kisele krastavci ili turšija... 

Piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 16 Novembar 2019
Pregleda: 2755

Pročitaj više …

Facebook
Share
powered by social2s

 

GLJIVARSKI RECEPTI 

Čorba od praziluka i suvih gljiva

Corba od praziluka i suvih gljiva 01

Ovo je jedna varijanta čuvene francuske supe od luka, normalno, u mojoj interpretaciji. Nadam se da će vam se svideti…

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 17 Januar 2019
Pregleda: 2074

Pročitaj više …

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Bukovače za studente (ili na američki način)

bukvaca i kukuruz 01

Ovo jelo sam napravio sa svojom ćerkom. Naslov je njen ali i osnovna ideja. Doduše, da sam se ja pitao ovaj recept bih nazvao Bukovača na američki način. Zašto? Odgovor se nalazi u tekstu…

Tekst i fotografije Vladimir Janjić, dipl. ing

Napisao: Vlada Janjić, dipl. ing
Objavljeno 15 April 2018
Pregleda: 2374

Pročitaj više …

Facebook
Share
powered by social2s

 

ZDRAVO I STARINSKO SRPSKO JELO SA GLJIVAMA

Bungur

bungur staro srpsko jelo

U knjizi "Kuvar zdrave hrane naših baka i dedova", autora Jovana Maksimovića, našao sam recept za jelo "bungur". Autor navodi da je recept za to jelo zabeležio učitelj Jeremija Pavlović iz Kragujevačke Jasenice u svojoj zbirci narodnih umotvorina, pa dalje navodi da je to jelo prastaro (u odnosu na XIX vek) te da se smatra za slavsko i veoma izdašno (ovo poslednje mogu i sam da potvrdim). Originalni recept sam nešto izmenio, a verovatno ćete prepoznati koje su moje izmene, mada smatram i izvorni recept veoma dobrim posebno ako se uzme u obzir činjenica da je reč o vremenu kada većina današnjih namirnica nije bila poznata našem tadašnjem narodu. Takođe, u originalnom receptu koristi se pšenica a ja sam se opredelio za ječam, mada, sa stanovišta ukusa, nema bitnije razlike.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

Napisao: Vladimir Janjić, dipl. ing
Objavljeno 21 Januar 2017
Pregleda: 3363

Registrujte se da bi videli ceo članak …

Facebook
Share
powered by social2s

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Testenina sa suvim gljivama i kiselim kupusom

 suve gljive sa kiselim kupusom na testu

Ovo je modifikacija poznatih flekica sa kupusom ali osavremenjena… Jer, danas malo ko ima vremena da razvlači testo pa predlažem da to budu kupljeni makaroni, grkljančići, taljatele, tarana… Međutim, ako vas to ne mrzi, a što bi možda bilo i najbolje, napravite, kao nekada naše mame i bake - klasične flekice.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

Napisao: Vladimir Janjić, dipl. ing
Objavljeno 18 Januar 2017
Pregleda: 1602

Registrujte se da bi videli ceo članak …

Facebook
Share
powered by social2s

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Pileće iznutrice sa suvim gljivama

pilece iznutrice sa suvim gljivama 01 

Ovo je možda najbolji način na koji sam do sada spremao pileće iznutrice. Mada, za pileće "bubce" ima i recept bez gljiva koji je vrhunski… Ali, pre toga, da ipak objasnim ovaj recept.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

Napisao: Vladimir Janjić, dipl. ing
Objavljeno 17 Decembar 2016
Pregleda: 1553

Registrujte se da bi videli ceo članak …

Facebook
Share
powered by social2s
  1. Testenina sa suvim gljivama
  2. Crno na belo
  3. Carski luk
  4. Vegetarijanski lonac
  5. Slatko od crne trube
  6. Gljive "Saganaki"
  7. Omlet ala Odri Hepbern
  8. Letnja đuvečka
  9. Prolećni rizoto
  10. Omlet "rano proleće"

Strana 2 od 8

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Idi na vrh strane
14 godina Nature Online 22.1.2009 - 22.1.2022.
Manastiri i običaji srpskog naroda - digitalna knjiga
Psi kao kućni ljubimci - drugo dopunjeno digitalno izdanje Agrobiznis magazina. Mob/Viber: +38163254738
"Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" digitalna knjiga Dušana Marinovića, Mob/Viber +38163254738
NEW eBOOK IN ENGLISH: Dog training - Questions & Answers. Handbook for dog lovers and owners. Behavior, psychology, home education and dog training of all breeds. Beginner & Intermediate Level. Format A5, 12 chapters, 518 pages, 237 photography, drawings and tables. Mob/Viber +38163254738
Šarplaninac - juče, danas, sutra?... LATINICA - digitalna knjiga, eBook
Drugo dopunjeno izdanje digitalne knjige "Šarplaninac, juče, danas, sutra?..." Februar 2019, Mob/Viber +38163254738
"Labrador retriver - Pitanja & Odgovori", digitalna knjiga, drugo prerađeno i dopunjeno izdanje, Mob/Viber +38163254738
Gantry 5
"Ishrana - mali priručnik za vlasnike pasa", digitalna knjiga, Mob/Viber +38163254738
"Gastronomski vodič kroz šumu" drugo dopunjeno digitalno izdanje Vladimira Janjića, Mob/Viber +38163254738
Pčelarski podsetnik - drugo dopunjeno specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Lekovito i začinsko bilje - specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Agrobiznis magazin broj 147, maj 2023.
Štampana izdanja revije "Natura" sada su dostupna i u .pdf formatu, Mob/Viber: +38163254738
Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O, digitalna knjiga Borisa Pavlova
NATURA - SVI BROJEVI u digitalnom formatu, Mob/Viber: +38163254738
Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa u Beogradu, 063254738
Majice Natura Online
Potpuno prirodni sapuni od maslinovog ulja i lekovitog bilja. Tel: 064 05 69 198

Ko je na mreži: 134  posetilaca i nema prijavljenih članova

Copyright © 2009-2023 Natura Online. Sva prava zadržana. Powered by Gantry Framework & Dušan Marinović